Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0x
0 1 5
Autor:

Croissant

50 minut
Střední
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Droždí 40 g
Mléko 1 l
Sůl 1 špetka
Vejce 2 ks
Máslo 250 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme 4 lžíce mouky a rozmícháme na hustou kaši. Přidáme špetku soli. Necháme 30 minut vzejít. Do velké mísy prosijeme mouku, smícháme s cukrem a solí uděláme v ní důlek. Do důlku rozklepneme vejce, přidáme kvásek a ze všeho vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme 2-3 hodiny kynout.
Když těsto dvojnásobně nabyde, důkladně je prohněteme. Z těsta vyválíme čtverec. Máslo posypeme moukou a rozválíme je do čtverce. Čtverec másla umístíme nakoso doprostřed plátu. Rohy těsta k sobě složíme jako obálku a rozválíme, pokud možno na přesný obdélník. Těsto třikrát do sebe složíme. Znovu vyválíme, třikrát do sebe složíme a celý postup opakujeme. Zakryté vlhkou utěrkou dáme 15 min kynout. Vyválíme plát 50×30 cm a nakrájíme ho na 15 cm široké pásy. Podle pravítka vykrajujeme rádýlkem rovnoramenné trojúhelníky. Trojůhelníky stočíme od základny ke špičce a ohneme.
Narovnáme na vymaštěný plech a zakryté vlhkou utěrkou necháme zhruba 30 min kynout. Pečeme do zlatohněda 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C. Můžeme plnit kousky čokolády, strouhanými oříšky atd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Autor: Recepty
Prohlížejících: 7
Autor: Seisi
Prohlížejících: 6
Autor: Recepty
Prohlížejících: 5
 
Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Babiččiny třešňové kuličky Recept na víkend: Babiččiny třešňové kuličky Články z

Komentáře k receptu: Croissant

Komentáře

  1. Katka   23.05.2011 | 22:30 | reagovat | závadný

    Další moje rada přidala jsem dva sáčky vanilkového cukru, jsou chuťově naprosto skvělé!!!! :-)

  2. Katka   23.05.2011 | 22:29 | reagovat | závadný

    Je potřeba mít navíc alespoň 30 dkg mouky na to překládání, já jsem to zadělávala z hladké, přestože jsem to dala jak zde radila jedna paní na dvacet minut do lednice, aby se to lépe zpracovávalo, válela jsem to v polohrubé....a to se dělalo líp.

    Neví te ale někdo radu, jak je potom péct, první plech jsem měla o.k., ale ten druhý byl už překynutý a croasanty neměly tak pěkný tvar a byly na povrchu jak potrhané. Nevíte nějakou radu? :'(

  3. tereza   19.01.2011 | 13:40 | reagovat | závadný

    Dobrý den. Včera k večeru jsem chytla náladu na pečení .... Co mě nenapadlo croissanty jsem nikdy nedělala a chtěla bych je zkusit, jenže když vydím recept tak dělám podle něj a začalo to mlékem 1litr mléka mi ze začátku přišel trošku moc ale pak jsem si řekla proč ne když je tu napsaný bude to tak jak tady paní píše.... není problém mléko ohřáté , suroviny v něm jenže už na to abych udělala ten kvásek jsem potřebovala kilo mouky do toho litru mléka a když jsem přišla na to , že mi bude asi kilo a půl mouky málo :-\ nevadí pošlu tatku k babičce aby mi mouku pujčila těsto jsem nakonec udělala. Po hodině a půl dělání těsta přišlo nařadu kynutí ... kynulo to tím stylem, že jsem potřebovala tři mísy jelikož těsto stále nenávratně kynulo. Když již přestalo kynout přišla na řadu výroba a pečení ... nelžu 3 hodiny mi trvalo než jsem to těsto všechno zpracovala. A z croissantů mi vznikly šátečky plněné marmeládou a špenátem. Je mi 17 let a už mě přestalo bavit pečení bylo to celkem k jídlu to jo ale je toho, že bych nakrmila celou somálskou vesnici ..... takže z toho soudím že litr mléka je trošku moc....

  4. Iva   12.11.2010 | 17:12 | reagovat | závadný

    Ne do mouky přidat mouku,ale do másla - jsem popleta :-(

  5. Iva   12.11.2010 | 17:09 | reagovat | závadný


    Snad můžů poradit -je ni 75 let. Do mouky vmíchejte tak 7 dkg mouky a před vyválením nechte vychladit,jde to o poznání lépe. Droždí je MNOHEM lepší sušené /ve Francii jiiné není) a podmínkou je ,že těsto musí kynout v lednici - proto ty 3 hod. Cukru stači 3 lžíce,.Hodně zdaru,ale nikdy to stejně nebude jako kupované <:-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X