Čisticí salát

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MartinV

Suroviny

Vložit do nákupu
    • naklíčená pšeníce 1 díl
    • mrkev 1 díl
    • červená řepa 1 díl
    • fenykl 0.25 dílu
    • olivový olej
    • med podle chuti
    • citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mlýnku na maso semeleme syrovou naklíčenou pšenici (délka klíčků cca 2-10 mm) a syrovou zeleninu, smícháme s olejem, dochutíme citrónem a případně medem.
2
Jíme nalačno po ránu, pomalu, důležité je důkladně rozkousat pro snadné a dokonalé trávení.
3
Vynikající a chuťově dobrá strava po jarních očisných půstech. Syrová vláknina "protáhne" střeva a normalizuje mikroflóru => česky řečeno prospívá :-)

Komentáře k receptu

  • Anna Tichá
    Anna Tichá |

    2. 3. 2008 14:23

    Dělám zeleninové saláty a přidávam naklíčenou pšenici nepomletou je v tom nějaký rozdíl?

  • MartinV
    MartinV |

    22. 12. 2007 22:51

    Kdo případně váháte, vyzkoušejte účinky po Vánocích :-)Pro labužníky doporučuji přidat pár kapek oleje z vlašských ořechů, nebo levnější z dýňových semínek.

  • MartinV
    MartinV |

    18. 8. 2007 17:17

    Salát má na sobě i druhých již léta odzkoušen G.Malachov, guru ruské školy zdravé výživy. Pšenici použijte jakoukoliv, která klíčí (např. špalda mi klíčit nechce, resp. velmi málo).Jinak salát lze připravit i bez pšenice, v jeho odlehčené verzi => čisticí účinek zůstává, pouze není tak sytý.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    15. 4. 2007 18:58

    Pšenici koupíte v prodejně zdravé výživy.

  • Zlata Kuntošová
    Zlata Kuntošová |

    14. 4. 2007 19:17

    Chtěla bych vyzkoušet tento recept, ale nevím, kde seženu pšenici, abych jí mohla dát naklíčit. Děkuju za radu.

  • Zlata Kuntošová
    Zlata Kuntošová |

    13. 4. 2007 18:34

    Škoda, že tu není ještě žádný komentář. Chtěla bych vědět jestli to již někdo vyzkoušel a jestli to má opravdu čistící účinky. Taky by mě zajímalo, kde seženu pšenici?