Autor:

Čína po česku

Střední
Ingredience
Pórek  
Vejce 1 ks
Ořechy  
Mandle  
Koření - Čína  
Sůl  
Med  
Solamyl (bramborový škrob)  
Glutasol  
Slunečnicový olej  
Rama  
Worcestrová omáčka  
Sojová omáčka  
Kuřecí prsa 1/2 kg
Zeleninová směs
Orient
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Předem uvaříme ve vodě oříšky s mandlemi do změknutí. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky. Hlubokou pánev rozpálíme s olejem, přidáme nakrájený pórek a maso obalené v solamylu zprudka osmahneme ze všech stran (stálým mícháním), aby neunikla šťáva.

Nebo sójové kostky dle návodu uvaříme den předem ve slané vodě (+ koření na maso, sójovka apod.), vymačkáme přebytečnou vodu, obalíme v solamylu, přidáme sójovou omáčku a koření na čínu a necháme do 2. dne odležet.

<BR>Potom jako kuřecí maso stejným způsobem osmahneme na pánvi. Po osmahnutí (maso, nebo sója) rozklepneme do pánve vejce, zamícháme, přidáme mraženou zeleninu, oříšky s mandlemi, koření na čínu, worchestr, sój. omáčku a pod pokličkou krátce podusíme.

Na konci vaření přidáme 2 polévkové lžíce medu a na špičku nože glutasol. Odstavíme z plotny a důkladně promícháme.

<BR>Příloha: dáme vařit rýži v osolené vodě s 1/2 cibule, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky. Mezitím na pánvičce osmahneme na tekuté ramě vlasové nudle a mícháme do zhnědnutí. Tyto pak zamícháme do uvařené rýže. K hotovému pokrmu podáváme na stůl zeleninový salát dle vlastního výběru.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Čína po česku

Komentáře

  1. Michaela Gruberova   15.09.2009 | 15:36 | reagovat | závadný

    Dělala jsem to bez glutasolu a bylo to skvělé.Moc nám chutnalo

  2. bonowox   11.03.2007 | 13:04 | reagovat | závadný

    fakt dobry

  3. Anonym   10.10.2006 | 13:46 | reagovat | závadný

    to je na dlouho

  4. Lenka K.   25.06.2005 | 20:34 | reagovat | závadný

    Opravdu je nutné přidávat glutasol? Osobně se této látce vyhýbám a ptám se: nešlo by to bez zvýrazňovače chuti? Vždyť i tak je v tomto receptu mnoho ingrediencí, které by měly zajistit výbornou chuť.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web