Autor:

Chlebový kvásek

Obtížné
Ingredience
Celozrnná mouka
na přípravu chleba
 
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z mouky/obilovin

První den dáme do 7 dl skleněné zavařovací sklenice o něco méně než do poloviny řidší těsto. Sklenici přikryjeme prodyšnou tkaninou, např. gázou, a postavíme na teplé místo. Těsto je smíchané jen z vody a také celozrnné mouky, ze které budeme péct chléb.

Druhý den toto těstíčko jen promícháme lžící.

Třetí den přidáme jednu lžíci mouky a těsto opět s moukou promícháme.

Čtvrtý den těsto, které se už začíná zvedat a kvasit, opět promícháme.

Pátý, případně další den těsto, resp. už kvásek znovu promícháme.

Kvásek je hotový, když se už nezvedá a má intenzívní kyselou chuť a vůni.

Kvásek můžeme potom použít buď okamžitě na přípravu chleba, nebo ho přikryjeme víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží několik týdnů.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Chlebový kvásek

Komentáře

  1. jitka   16.09.2015 | 10:27 | reagovat | závadný

    ahoj, mám kvásek pátý den, kysele cítí ale zatím se nezvedá, je něco v nepořádku?

  2. Mirka P.   29.05.2008 | 20:11 | reagovat | závadný

    Včera jsem z něj uvařila to kyselo a i když mělo trochu jinou chuť než z kupovaného kvasu, bylo moc dobré. Manžel dokonce tvrdil, že mu chutná ještě víc. Dávám 1!

  3. Alu§ka   26.05.2008 | 21:14 | reagovat | závadný

    Tak jsem ho včera zkusila s absolutní nedůvěrou ke zdárnému výsledku zadělat (hladká žitná + pšeničná mouka) a k mému překvapení se již do dneška začal zvedat, což mě utvrdilo v tom, že by to mohlo dobře dopadnout a z toho vyplývá můj dotaz na jak velký chléb je toto množství kvásku? Respektive z jakého váhového množství mouky? Děkuji za info

  4. Mirka P.   25.05.2008 | 17:47 | reagovat | závadný

    Jak jsem včera zadělala, tak saccharomycety hezky pracují, je to i cítit, když se přijde z venku domů. Ta tmavá tekutina nahoře nevypadá moc vábně, jsem zvědavá, jak to dopadne.

  5. Tereza J.   24.05.2008 | 18:40 | reagovat | závadný

    Sylvinka, tá kolonka by bola super, súhlasím s tebou, ono je dobré, keď sa človek podozvedá nové veci.

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web