Chlebové řezy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks chléb kmínový
    • 3
      ks žervé
    • 1
      ks majonéza
    • petrželka
  • Rybí náplň
    • 1
      ks sardinky v oleji
    • pepř mletý
    • 3
      citronová šťáva
    • 1
      lžíce majonéza
    • 1
      ks nakládané okurky
    • hořčice
    • smetana
  • Vaječná náplň
    • 3
      ks vařená vejce
    • 2
      lžíce majonéza
    • 0,5
      lžička sardelová pasta
    • smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z chleba odkrojíme na obou koncích patky a strany seřízneme i s kůrkou tak, aby nám ze střídky vznikl hranol. Podélně jej rozkrojíme na čtyři pláty. Každý plát pomažeme jinou náplní - rybí, salámovou a vaječnou, které připravíme vymícháním uvedených přísad. Přiklopíme čtvrtým plátem a necháme zabalené v alobalu asi 3 hodiny v chladničce.
2
Když je řez proleželý, potřeme jej ze všech stran směsí žervé a majolky. Před podáváním krájíme tenké příčné plátky a každý zdobíme petrželkou. Řez můžeme také ozdobně nastříkat, necháme ztuhnout a potom krájíme a podáváme. Pomazánky k plnění můžeme střídat, ale musí se vždy chuťově vzájemně doplňovat.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.