Chlapské vepřové

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 80
      g chleba
    • 3
      ks česnek 2-3
    • 2
      ks kmín
    • 1
      l vepřový vývar
    • pepř mletý
    • sůl
    • 2
      dl pivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme na plátky nakrájené maso, okmínujeme, osolíme, opepříme a necháme asi minutu restovat. Nalijeme horký vývar, přidáme chléb a vaříme asi 40 minut.
2
Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme 1 a 1/2 lžíce mouky rozmíchané v troše vody, pivo a česnek a povaříme. Procedíme, dochutíme, vrátíme maso a krátce prohřejeme. Příloha: houskový knedlík, rýže nebo brambory.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Anděla
    Anděla |

    14. 1. 2012 17:16

    Výborný recept, jenom ten chléb to všechno zkazí. Chuť chlebá v šťáve je na blití.

  • dogmeat007
    dogmeat007 |

    1. 10. 2011 13:02

    Dnes jsem uvařil, necedil jsem, dal jsem místo vývaru taktéž bujón a dávám za jedna!!! Výborný a celkem jednoduchý...proste bašta :D

  • maxdata
    maxdata |

    26. 1. 2011 18:28

    Bujón místo vývaru - pozor na sůl, žádné cedění na konec (samé dobroty - je to škoda), česnek těsně před podáváním, výborné s chlebem. Dnes jsem to dělal po druhé a super!!! Díky autore!

  • Zasima
    Zasima |

    9. 11. 2010 18:02

    Tak jsem to spáchala a je to mňam!!!!Celá rodinka slintá a voní....no báječně. <3

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    10. 1. 2008 10:49

    Tak dovařeno,je to moc dobré.Chleba jsem nestrouhala,nakrájela na kostičky a použila jsem černé pivo.Velice dobrá chuť omáčky,jakoby s chutí chleba.Omáčku jsem zcedila , nerozvařený chleba propasírovala. Dávám za 1 Jana

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    9. 1. 2008 20:14

    Tak,tohle vepřové vyzkouším hned zítra.Autor zde nepíše,zda máme vařit 40 minut v tlakovém hrnci,ale předpokládám,že ne,tak si nějak poradím a pak se vrátím k hodnocení.Jana

  • chemik
    chemik |

    9. 1. 2008 11:30

    není toho vývaru moc?