Česnekovo-zázvorová játra

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová játra nebo drůbeží, králičí... cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce česnek nastrouhaný
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • hladká mouka na obalení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra očistíme, dle druhu pokrájíme na slabší plátky nebo rozdělíme na menší části.
2
V misce smícháme vejce, nastrouhaný česnek se zázvorem, opepříme a osolíme dle chuti. Do umíchané směsi naložíme připravená játra alespoň na dvě hodiny, pak je jedno po druhém z misky vyndaváme, obalíme v mouce a ihned klademe do pánve s rozpáleným olejem. Smažíme z obou stran ZPRUDKA dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou přílohou nebo čerstvým pečivem. K játrům si můžeme připravit i česnekovo-zázvorový dip.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Martina Válková
    Martina Válková |

    16. 6. 2015 18:17

    Přítel játra miluje na všechny způsoby a tenhle je velmi podařený, protože játra tentokrát chutnaly i mně.

  • markéta
    markéta |

    25. 4. 2015 17:51

    fakticky skvělý, díkec 8-)