Autor:

Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřové maso
nejlépe libovější krkovice, může být i plec, kotlet...
800 g
Sůl  
Česnek
dle velikosti 3 -
6 stroužek
Tymián
čerstvý nebo sušený, dle chuti
 
Červené víno 2 dl
Brambory
oloupané, pro 4 osoby
 
Sádlo
nebo olej
 
Máslo
cca
30 g
Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Vepřové

Do masa bez kosti uděláme zářezy, do kterých vetřeme nastrouhaný nebo rozetřený česnek, tymián a sůl. Takto připravené maso necháme alespoň dvě hodiny odpočinout (můžeme si ho připravit den předem). Pekáč vymažeme sádlem (olejem), maso do něj položíme, kolem masa nasypeme oloupané celé brambory, které osolíme, jemně okořeníme tymiánem, vše zalijeme vínem, zaklopíme a pečeme na 200 stupňů cca 90 minut doměkka za občasného podlití dle potřeby (vínem nebo vývarem). Poté necháme maso v troubě krátce bez přikrytí zezlátnout. Po vyndání přidáme máslo, které necháme samovolně v horkém výpeku rozpustit. Maso krájíme až tak 5 minut po vytažení z trouby, aby se zatáhlo.

Plátky masa podáváme s bramborem, pokapeme výpekem a dozdobíme snítkou tymiánu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Tagliatelle s liškami Tagliatelle 4x jinak Články z

Komentáře k receptu: Česnekovo-tymiánová pečeně s bramborem na víně

Komentáře

  1. Sarka   24.08.2016 | 13:41 | reagovat |

    Byl to naprosto luxusni obed pro ktery jsem nemusela nic moc udelat, protoze se to pak vsechno delalo samo a dohromady. Doporucuji.

  2. Dana Jankovská   27.08.2015 | 18:39 | reagovat |

    Výborné! <3 Znamenitá pečeně s vynikající přílohou. Teď už mi chybí jen poděkovat za skvělý recept. Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web