Autor:

Černý ananasový moučník

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Vejce 2 ks
Hera
nebo máslo
100 g
Cukr 250 g
Polohrubá mouka 300 g
Kakao
vrchovaté
3 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Mléko
cca
0,3 l
Hnědý rum  
Džem  
Ananasový kompot  
Šlehačka  
Čokoládová poleva
ze sáčku (nebo udělaná z čokolády na vaření a Omegy - 100 g čokolády, 30 g Omegy)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný a strouhankou nebo hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Příp. plech vyložíme papírem na pečení a nevymašťujeme. Povrch uhladíme a pečeme asi 30 minut.
Upečený a ještě vlažný moučník potřeme džemem, do kterého jsme přidali několik lžic rumu a po krátkém zaschnutí polijeme čokoládovou polevou. Použijeme polevu hotovou v sáčku (koupenou v supermarketu) nebo doma vyrobíme z čokolády na vaření nebo z kakaa, jak je kdo zvyklý. Na polevu ještě před zaschnutím poklademe kousky kompotovaného ananasu, který jsme před tím nechali okapat.
Po zaschnutí čokolády krájíme řezy, které zdobíme ušlehanou šlehačkou - nejlépe neslazenou a můžeme posypat trochou strouhané čokolády.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 23 x
2+
4.48 23 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 23x)
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Černý ananasový moučník

Komentáře

  1. SV   04.05.2008 | 11:51 | reagovat | závadný

    Moučník vypadá dobře a chutná ještě lépe. My také nemusíme moc kakao a tak jsem to zkusila bez něho a bezvadné.....

  2. Marketa   21.01.2008 | 2:50 | reagovat | závadný

    Mne chutnalo moc, manzelovi mene - ale to bude tim, ze on neni moc na kakaove moucniky.

  3. hanulka   08.01.2008 | 18:34 | reagovat | závadný

    moc se mi povedl, hezky vypadá, díky za recept

  4. jolana behalova   29.12.2007 | 18:18 | reagovat | závadný

    Je to skvělé! Dala jsem méně cukru a jen dvě lžíce kakaa. Pekla jsem na 175°C jen 15 min. Dávám 1*! Rychlé a chutné.......

  5. Emilia Šípová   29.07.2006 | 19:38 | reagovat | závadný

    Místo ananasu jsem dqala navrch čerstvé jahody na čokoládu a na to šlehačku, je to balada

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web