Černý ananasový moučník

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g hera nebo máslo
    • 250
      g cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      lžíce kakao vrchovaté
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,3
      l mléko cca
    • hnědý rum
    • džem
    • ananasový kompot
    • šlehačka
    • čokoládová poleva ze sáčku (nebo udělaná z čokolády na vaření a Omegy - 100 g čokolády, 30 g Omegy)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme vejce, cukr a tuk nejlépe v robotu. Potom přidáme ostatní suché přísady a nakonec přiléváme mléko. Promícháme a těsto nalijeme na vymaštěný a strouhankou nebo hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Příp. plech vyložíme papírem na pečení a nevymašťujeme. Povrch uhladíme a pečeme asi 30 minut.
2
Upečený a ještě vlažný moučník potřeme džemem, do kterého jsme přidali několik lžic rumu a po krátkém zaschnutí polijeme čokoládovou polevou. Použijeme polevu hotovou v sáčku (koupenou v supermarketu) nebo doma vyrobíme z čokolády na vaření nebo z kakaa, jak je kdo zvyklý. Na polevu ještě před zaschnutím poklademe kousky kompotovaného ananasu, který jsme před tím nechali okapat.
3
Po zaschnutí čokolády krájíme řezy, které zdobíme ušlehanou šlehačkou - nejlépe neslazenou a můžeme posypat trochou strouhané čokolády.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • SV
    SV |

    4. 5. 2008 11:51

    Moučník vypadá dobře a chutná ještě lépe. My také nemusíme moc kakao a tak jsem to zkusila bez něho a bezvadné.....

  • Marketa
    Marketa |

    21. 1. 2008 02:50

    Mne chutnalo moc, manzelovi mene - ale to bude tim, ze on neni moc na kakaove moucniky.

  • hanulka
    hanulka |

    8. 1. 2008 18:34

    moc se mi povedl, hezky vypadá, díky za recept

  • jolana behalova
    jolana behalova |

    29. 12. 2007 18:18

    Je to skvělé! Dala jsem méně cukru a jen dvě lžíce kakaa. Pekla jsem na 175°C jen 15 min. Dávám 1*! Rychlé a chutné.......

  • Emilia Šípová
    Emilia Šípová |

    29. 7. 2006 19:38

    Místo ananasu jsem dqala navrch čerstvé jahody na čokoládu a na to šlehačku, je to balada

  • Anonym
    Anonym |

    8. 3. 2006 14:02

    Moc dobré s banány, lepší než s ananasem

  • Hana Janů
    Hana Janů |

    1. 2. 2006 19:28

    Moc dobré i bez ovoce s rumovou polevou, pod kterou se dá rybízový džem a poleva se posype strouhanou hořkou čokoládou

  • Dostálová
    Dostálová |

    28. 8. 2005 17:20

    Mňamka může se dát ovoce jakékoliv, dělám ji už dlouho

  • Lubor
    Lubor |

    28. 8. 2005 00:02

    Buchtu jsem dělal s banánem, jak uvedla Fleur a byla moc dobrá, hodně kakaová ano, ale nebylo to nepřijemné, jak píše XY, ale každému holt chutná něco jiného, tak XY, když nemáš rád kakao dělej příště buchty bez kakaa

  • Aja
    Aja |

    27. 8. 2005 11:18

    XY tak trochu kakaa odeberte nebo ho nahraďte trochou skořice

  • XY
    XY |

    23. 8. 2005 22:29

    Dobré, ale také moc kakaové

  • Anonym
    Anonym |

    11. 8. 2005 22:19

    Moc dobré i s jiným ovocem, dělala jsem s loupanými broskvemi!

  • Fleur
    Fleur |

    9. 8. 2005 19:07

    Vyzkoušela jsem, ale neměla jsem ananasový kompot, tak jsem navrch dala banány a ještě jsem je přelila čokoládovou polevou, po zaschnutí jsem na to navršila ušlehanou neslazenou šlehačku, bylo moc dobré.

  • Alis
    Alis |

    7. 8. 2005 10:00

    Včera jsem vyzkoušela, buchta má velký úspěch

  • Alina
    Alina |

    5. 8. 2005 19:13

    Už jsem dneska udělala, hezky vypadá, na tmavém kostičky ananasu a i dobře chutná

  • Aja
    Aja |

    5. 8. 2005 11:38

    Zase jste mě nalákala paní Vencová, že budu hřešit a jíst sladké, ale co se dá dělat, ty Vaše moučníky jsou výborné