Celozrnné pšeničné houstičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,8
      l mléko vlažné
    • 0,8
      l vlažná voda
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 250
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 1
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec.
2
Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě.
Zařazení: Pokrmy Pečivo

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    15. 11. 2010 16:46

    Opraveno, díky za upozornění.

  • Julie
    Julie |

    14. 11. 2010 11:18

    To je nějaká blbost, ne? Asi to někdo špatně opsal