Autor:

Celozrnné pšeničné houstičky

Střední
Ingredience
Mléko
vlažné
0,8 l
Vlažná voda 0,8 l
Droždí 30 g
Cukr 1 lžička
Polohrubá mouka 100 g
Celozrnná pšeničná mouka 250 g
Sůl 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec.

Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné pšeničné houstičky

Komentáře

  1. Julie   14.11.2010 | 11:18 | reagovat |

    To je nějaká blbost, ne? Asi to někdo špatně opsal

    1. Tereza T   15.11.2010 | 16:46 | reagovat |

      Opraveno, díky za upozornění.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných Dcera Cindy Crawford vypadá jak její matka! Podívejte se na další děti slavných
Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sex koučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web