Celozrnné lívance s kefírem

Střední
Ingredience
Ovesné vločky
nebo pšeničné, špaldové apod.
1 hrnek
Celozrnná mouka 3/4 hrnek
Pohanková mouka
nebo graham, špaldová
3/4 hrnek
Kefír
nebo podmáslí nebo acidofilní mléko
1/2 l
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
(bez fosfátů)
1 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
na sladko - přidat
Med 2 lžíce
Potřít
Marmeláda  
Vanilkový pudink  
na slano - přidat
Pórek  
Jarní cibulka  
Česnek  
Sýr  
Pepř mletý  
Chilli 1 špetka
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do větší mísy nasypeme vločky, zalejeme kefírem a necháme tak půl hodinky stát. Do nabobtnalých vloček přisypeme 3/4 hrnku celozrnné mouky, rozklepneme vajíčko a zamícháme. Přidáme další 3/4 hrnku pohankové (grahamové, špaldové) mouky, lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce medu a lžíci rostlinného oleje. Řádně promícháme a necháme ležet zhruba čtvrt hodiny.

Na rozpálené suché pánvi smažíme lívance. Zdobíme dle chuti a preferencí.

Já potírala pikantním domácím rybízovým džemem, děti si na ně patlaly vanilkový pudink a zavařené jahůdky.

Recept lze použít i na slanou variantu: vynecháme med (nebo cukr) a do litého těsta přidáme najemno nakrájený pórek, mladou cibulku, česnek, sýr, okořeníme bílým pepřem, špetkou chilli a trochu osolíme.

Originální název: Celozrnné líbance s kefírem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné lívance s kefírem

Komentáře

  1. nikkol21   15.09.2014 | 14:24 | reagovat |

    Lívance byly nádherně nadýchané. Polila jsem je datlovým sirupem :-) prostě neodolatelné. Díky za skvělý recept.

  2. Majka Přidalová   01.06.2007 | 12:54 | reagovat |

    Tak to musím opáčit, že my máme taky moc rádi Vaše recepty a jde vidět, že vaříte s láskou a chutí (a asi i s neskonalým hladem, jako mnohdy já :)).Slaná varanta líbanců je výborná i s povařenými umletými fazolemi a sójovými boby, ovšem to už je zase trošku jiný recept :)Přeju hodně chuti do života a další báječné recepty.

  3. MartinV   01.06.2007 | 11:22 | reagovat |

    Majko, Vaše receptíky jsou přesně to co baštíme s největší chutí i my ... I když teď v létě pomalu ani nezapínám plotnu, takřka vše se dá baštit syrové a je to i nejlepší na chuť.Do slené varianty doporučuji přidat naklíčenou celou cizrnu, případně čočku.

  4. Majka Přidalová   23.05.2007 | 13:05 | reagovat |

    Děkuji moc, dcerka bude nadšená

  5. Kuchařka on-line   23.05.2007 | 12:17 | reagovat |

    Tak jsem to vyřešila, snad bude dcerka spokojená :))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda! Halina Pawlowská: Když člověk hubne, není s ním sranda!
To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu To je láska! Muže jeho psi neopustili ani po vážném úrazu
Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner Za bolestivou menstruaci může vážná nemoc, nebo dokonce i partner
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web