Celozrnné lívance s kefírem

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek ovesné vločky nebo pšeničné, špaldové apod.
    • 0,8
      hrnek celozrnná mouka
    • 0,8
      hrnek pohanková mouka nebo graham, špaldová
    • 0,5
      l kefír nebo podmáslí nebo acidofilní mléko
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička prášek do pečiva (bez fosfátů)
    • 1
      lžíce rostlinný olej
  • na sladko - přidat
    • 2
      lžíce med
  • Potřít
    • marmeláda
    • vanilkový pudink
  • na slano - přidat
    • pórek
    • jarní cibulka
    • česnek
    • sýr
    • pepř mletý
    • 1
      špetka chilli
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do větší mísy nasypeme vločky, zalejeme kefírem a necháme tak půl hodinky stát. Do nabobtnalých vloček přisypeme 3/4 hrnku celozrnné mouky, rozklepneme vajíčko a zamícháme. Přidáme další 3/4 hrnku pohankové (grahamové, špaldové) mouky, lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce medu a lžíci rostlinného oleje. Řádně promícháme a necháme ležet zhruba čtvrt hodiny.
2
Na rozpálené suché pánvi smažíme lívance. Zdobíme dle chuti a preferencí.
3
Já potírala pikantním domácím rybízovým džemem, děti si na ně patlaly vanilkový pudink a zavařené jahůdky.
4
Recept lze použít i na slanou variantu: vynecháme med (nebo cukr) a do litého těsta přidáme najemno nakrájený pórek, mladou cibulku, česnek, sýr, okořeníme bílým pepřem, špetkou chilli a trochu osolíme.
5
Originální název: Celozrnné líbance s kefírem
Zařazení: Pokrmy Sladké
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • nikkol21
    nikkol21 |

    15. 9. 2014 14:24

    Lívance byly nádherně nadýchané. Polila jsem je datlovým sirupem :-) prostě neodolatelné. Díky za skvělý recept.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    1. 6. 2007 12:54

    Tak to musím opáčit, že my máme taky moc rádi Vaše recepty a jde vidět, že vaříte s láskou a chutí (a asi i s neskonalým hladem, jako mnohdy já :)).Slaná varanta líbanců je výborná i s povařenými umletými fazolemi a sójovými boby, ovšem to už je zase trošku jiný recept :)Přeju hodně chuti do života a další báječné recepty.

  • MartinV
    MartinV |

    1. 6. 2007 11:22

    Majko, Vaše receptíky jsou přesně to co baštíme s největší chutí i my ... I když teď v létě pomalu ani nezapínám plotnu, takřka vše se dá baštit syrové a je to i nejlepší na chuť.Do slené varianty doporučuji přidat naklíčenou celou cizrnu, případně čočku.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    23. 5. 2007 13:05

    Děkuji moc, dcerka bude nadšená

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 5. 2007 12:17

    Tak jsem to vyřešila, snad bude dcerka spokojená :))

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    23. 5. 2007 12:10

    to máte pravdu, to mě nenapadlo. nechte tedy prosím v názvu lívance. (Dcerce to vysvětlím :))

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    23. 5. 2007 12:05

    Název klidně změním na původní, akorát tyto lívance přes vyhledávání nikdo nenajde.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    23. 5. 2007 12:00

    Prosím kuchařku on-line za výměnu názvu, v receptu má být místo lívance líbance, opravdu tak zní originální název:) (vytvořila jej má čtyřletá dcerka, tak jí chci udělat radost)