Celozrnné lívance s kefírem

Střední
Ingredience
Ovesné vločky
nebo pšeničné, špaldové apod.
1 hrnek
Celozrnná mouka 3/4 hrnek
Pohanková mouka
nebo graham, špaldová
3/4 hrnek
Kefír
nebo podmáslí nebo acidofilní mléko
1/2 l
Vejce 1 ks
Prášek do pečiva
(bez fosfátů)
1 lžička
Rostlinný olej 1 lžíce
na sladko - přidat
Med 2 lžíce
Potřít
Marmeláda  
Vanilkový pudink  
na slano - přidat
Pórek  
Jarní cibulka  
Česnek  
Sýr  
Pepř mletý  
Chilli 1 špetka
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Do větší mísy nasypeme vločky, zalejeme kefírem a necháme tak půl hodinky stát. Do nabobtnalých vloček přisypeme 3/4 hrnku celozrnné mouky, rozklepneme vajíčko a zamícháme. Přidáme další 3/4 hrnku pohankové (grahamové, špaldové) mouky, lžičku prášku do pečiva, 2 lžíce medu a lžíci rostlinného oleje. Řádně promícháme a necháme ležet zhruba čtvrt hodiny.

Na rozpálené suché pánvi smažíme lívance. Zdobíme dle chuti a preferencí.

Já potírala pikantním domácím rybízovým džemem, děti si na ně patlaly vanilkový pudink a zavařené jahůdky.

Recept lze použít i na slanou variantu: vynecháme med (nebo cukr) a do litého těsta přidáme najemno nakrájený pórek, mladou cibulku, česnek, sýr, okořeníme bílým pepřem, špetkou chilli a trochu osolíme.

Originální název: Celozrnné líbance s kefírem

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Celozrnné lívance s kefírem

Komentáře

  1. nikkol21   15.09.2014 | 14:24 | reagovat | závadný

    Lívance byly nádherně nadýchané. Polila jsem je datlovým sirupem :-) prostě neodolatelné. Díky za skvělý recept.

  2. Majka Přidalová   01.06.2007 | 12:54 | reagovat | závadný

    Tak to musím opáčit, že my máme taky moc rádi Vaše recepty a jde vidět, že vaříte s láskou a chutí (a asi i s neskonalým hladem, jako mnohdy já :)).Slaná varanta líbanců je výborná i s povařenými umletými fazolemi a sójovými boby, ovšem to už je zase trošku jiný recept :)Přeju hodně chuti do života a další báječné recepty.

  3. MartinV   01.06.2007 | 11:22 | reagovat | závadný

    Majko, Vaše receptíky jsou přesně to co baštíme s největší chutí i my ... I když teď v létě pomalu ani nezapínám plotnu, takřka vše se dá baštit syrové a je to i nejlepší na chuť.Do slené varianty doporučuji přidat naklíčenou celou cizrnu, případně čočku.

  4. Majka Přidalová   23.05.2007 | 13:05 | reagovat | závadný

    Děkuji moc, dcerka bude nadšená

  5. Kuchařka on-line   23.05.2007 | 12:17 | reagovat | závadný

    Tak jsem to vyřešila, snad bude dcerka spokojená :))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web