Celerové kuře

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře nebo kuřecí stehna, paličky, čtvrtky...
    • sůl
    • 50
      g máslo cca
    • celer očištěný, na silnější hranolky nebo kostky pokrájený
    • 1
      ks cibule
    • koření na kuře dle chuti, případně česnek nebo snítka rozmarýnu či tymiánu...
    • smetana ke šlehání nebo zakysaná - není nutné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře očistíme, naporcujeme (můžeme péct i v celku) a osolíme. Porce kuřete dáme do pekáčku na pokrájenou cibuli a celer (cca 600 gramů), případně i česnekem či bylinkami dle chuti, přidáme máslo, podlijeme trochou vody nebo vývarem a dáme péct za občasného podlití a přelití masa výpekem doměkka. Před koncem pečení (15 minut, aby se nám kůžička nepřipalovala) můžeme kuře okořenit kořením a dopečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou přílohou.
2
Kdo rád smetanu, může na konci pečení porce kuřete vyndat a do výpeku přilít trochu smetany ke šlehání na zjemnění a provařit nebo ve výpeku s celerem rozmíchat kelímek zakysané smetany.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Bláhová Marie
    Bláhová Marie |

    19. 4. 2016 08:03

    Kuře bylo výborné a nakonec jsme se místo stehýnek tahali o lahodný celer :-D , měl totiž skvělou chuť pečeného kuřátka.