Celerová pomazánka na chlebíčky

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 8
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks celer Větší syrový celer
    • 1
      ks mrkev
    • 150
      g točený salám
    • sůl
    • pepř mletý
    • zakysaná smetana
    • majonéza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer oloupeme, nastrouháme najemno spolu s mrkví. Salám se nastrouhá na hrubém struhadle. Zamíchá se, osolí, opepří, přidá se zakysaná smetana a majolka. Tak půl na půl.
2
Kdo nechce majolku může dát jen smetanu nebo trochu jogurtu. Dá se vychladit a maže se na veky.
Zařazení: Chuťovky Pomazánky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    10. 1. 2015 16:13

    Výborná a bez uzeniny 8-)

  • Joohanka
    Joohanka |

    24. 3. 2012 13:25

    výborná :-)

  • Andriss
    Andriss |

    29. 1. 2012 21:24

    Opravdu výborné, i bez uzeniny :-)

  • Magda
    Magda |

    20. 11. 2011 20:19

    výborná :))

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:59

    1 podtržená :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:59

    :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:58

    :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic |

    28. 6. 2011 00:58

    :-)

  • recepty73
    recepty73 |

    18. 10. 2010 12:46

    1*

  • recepty 73
    recepty 73 |

    7. 5. 2010 09:35

    Super!!! Rychlé,zdravé,chutné :-)) ,klidně i bez uzeniny... .Přidávám foto.Jiří

  • milda
    milda |

    29. 1. 2007 18:17

    Je opravdu výborná doporučuji.

  • fógl
    fógl |

    19. 11. 2006 19:23

    Vynikající pomazánka, moje maminka dělala s pečeným kuřetem (pokud zbylo) místo salámu. Fakt nemá chybu,hned zítra ji udělám, zbylo mi to kuře.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    2. 11. 2006 14:19

    Dala jsem tu recept na nepravé hurové chlebíčky, je to dost podobné, ale místo salámu dáváme rybu (uzenou nebo púečenou makrelu, v nejhorším filé). Je to pod názvem "Humrové chlebíčky" na adrese http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JMQPNPQNO5&id_kategorie=JNLMJMN5

  • zupI
    zupI |

    2. 11. 2006 12:21

    chystám se ten skvost udělat,mám ráda novinky a už se fakt těším...vypadá to slibně..díky za inspiraci

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    31. 5. 2006 12:01

    Pomazánka je moc dobrá, syrovou zeleninu jsem i se salámem umlela na masové mašince. Přidala jsem pro nás nezbytnou cibuli a kvůli holkám i tavený sýr. Mňam.

  • Saša Budinská
    Saša Budinská |

    7. 1. 2006 16:15

    Když se ta zelenina nechá přejít varem, už je to úplně o něčem jiném!! Nastrouhat na jemném struhadle a je to skvost! Používám jenom majolku, citronovou šťávu, ciblku nadrobno nakrájenou a jedno nahrubo nastrouhané jablko! Sůl a pepř. Fakt to nemá chybu!

  • Saša Budinská
    Saša Budinská |

    7. 1. 2006 15:14

    Dělám ji už strašně dlouho (i teď ji mám v lednici), ale místo salámu přidávám drobně posekanou cibuli, vynechávám kysanou smetanu a dávám jen majolku a dochucuju citronovou šťávou. Fakt moc dobrý, jí to i manžel, kterej jinak zeleninu moc nemusí:))

  • Anonym
    Anonym |

    15. 2. 2005 20:29

    To potěší pane Honzo, dík.Jana.

  • jan nevoral
    jan nevoral |

    14. 2. 2005 10:41

    recept nemá chybu a je velmi chutný da se pouzít jako imitace pomazánky krabí

  • Jana H.
    Jana H. |

    21. 10. 2004 21:09

    Tento recept mám od sousedky a mohu říct, že takto je to velice dobré. Musí se to nastrouihat opravdu na tom jemném struhadle. Připravuji to už takto dlouho a nám to vyhovuje.Tvrdé mi to nepřipadá.. Zkuste a uvidíte nebo dejte vědět.Dík.Poměr celeru a mrkve se musí odzkoušet.Já to dělám asi v tomto poměru.

  • abu
    abu |

    21. 10. 2004 19:51

    Celer a mrkev bych nechala přejít varem. Takhle jsou kousky zeleniny tvrdé.