Čatní - rajčatové

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: macouch

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg rajčata
    • 250
      g jablka
    • 250
      g cibule
    • 125
      ml ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 0,5
      lžička pálivá paprika
    • 0,5
      lžička skořice
    • hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata na povrchu nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a jablka nastrouháme. Vše dáme do hrnce, přidáme ocet, sůl, koření, nadrobno nasekaný česnek a cukr. Vaříme do zhoustnutí. Dáme do sklenic a uchováváme v chladu. (Nebo je možno sterilovat asi 20 minut při 80 °C).

Komentáře k receptu

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    9. 8. 2015 13:57

    Výborný recept. Ďakujem. :-)

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    7. 8. 2015 12:47

    Výborný recept. Ďakujem. :-)

  • Iveta Jurčová
    Iveta Jurčová |

    7. 8. 2015 12:40

    Výborný recept. Ďakujem. :-)

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    30. 8. 2005 18:32

    Nemusi myt ani k indickym. hodi se k prirodne upravovanym masum - grilovanym platkum drubeziho masa, pecenemu veprovemu, vereneme nebo pecenemu hovezimu... Ozvlastni chut jidla - misto horcice a kecupu.

  • Tina
    Tina |

    27. 8. 2005 12:01

    Podává se v menším množství k indickým pokrmům. Může být trpké, ostré, sladké nebo pikantní a "podněcuje" chuť.

  • Dagmar Neubauerová
    Dagmar Neubauerová |

    25. 8. 2005 09:22

    Ráda bych se zeptala jaké má čatní využití. děkuji