Burritos hovězí

Hodnocení:

Moje:

30 minut
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      plátek hovězí maso maso se dá použít i vepřové nebo kuřecí
    • fazole ve slaném nálevu raději ve sladkém nálevu
    • 2
      ks tortilla
    • cibule může být i nemusí
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • chilli
    • mletá sladká paprika
    • červená chilli paprička
    • sůl
    • nakládaná kukuřice
    • sýr
    • petržel
    • tymián není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdřív nasekáme kousek cibulky na drobno a osmažíme, pak do pánve nalijeme fazole a necháme rozvařit a poté rozmačkáme, aby nakonec vznikla pevná hustá kaše, přidáme sladkou papriku a petržel a špetičku tymiánu (je dost výrazný). Můžeme i trošku osladit cukrem.
2
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, přidáme chilli koření a osmažíme.
3
Zakysanou smetanu rozdělíme na 2 části, tu jednu necháme tak jak je a do té druhé a přidáme trochu chilli koření a sladké papriky (můžeme trochu přihřát, ale pozor, aby se vám to nestačilo srazit). Kdo by si chtěl dát trochu víc práce na chuti, tak je dobré tu kysanou smetanu smíchat se smetanou ke šlehání (již našlehanou), aby byla jemnější a sladší chuť.
4
Tortily ohřejeme, přidáme fazolovou směs, maso, trochu kukuřice a posypeme sýrem a zabalíme, makonec polejeme směsí z kysané smetany a na vrch dáme lžíci bílé smetany a nakrájenou chilli papričku.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.