Burisonový dort s tvarohem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení burisony
    • 3
      ks tyčinky ledové kaštany
  • Krém:
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g máslo
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • cukr krupice - cca 3 lžíce (dle chuti)
  • Dozdobení:
    • ovoce -dle vlastního výběru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ledové kaštany rozehřejeme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a smícháme je s burisony (cca 2 lžíce si necháme na pocákání dortu). Směs pak nasypeme do dortové formy, vyložené folií nebo alobalem a upěchujeme.
2
Máslo si utřeme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, důkladně promícháme, rozetřeme na burisonový korpus a pokapeme zbytkem čokolády. Necháme vychladit přes noc.
3
Krájíme ostrým nožem nebo nožem s pilkou. Zdobíme ovocem(šlehačkou...).
Zařazení: Moučníky Zákusky Dorty

Komentáře k receptu

  • Mastečková
    Mastečková |

    2. 4. 2014 07:41

    Výborný mlsek pro zdravé zuby a ty my pánbůh zaplať zatím máme. Burizonová směs je dost pevná hlavně když je z ledničky. Při rozpuštění čokolády doporučuji přidat tuk. Já dala obyčejný margarin a bylo to podruhé měkčí. Dělám to i s karamelama a vnoučata nemusí mít ani ten krém. Už jsou natěšený, když vidí sáček s burisonama.

  • Lucka
    Lucka |

    30. 6. 2011 13:53

    Taky jsem dort vyzkoušela, ale korpus z burizonů byl tak tvrdý, že se to nedalo ukrojit :-( .....nevím čím to mohlo být, škoda, protože jinak to bylo chuťově výborné... :-) :-)

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    24. 1. 2011 15:54

    Zase mňaminka, už po přečtení na to mám chuť :-P ;-)