Bůček podle mojí maminky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřový bůček
    • 2
      ks cibule větší
    • sůl
    • kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bůček nakrájíme na větší pláty 3-5 cm nebo podle žebra, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodu, dáme do kastrolu s pokličkou a dusíme na plotně. Kontrolujeme a případně poléváme vodou.
2
Až je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou cibuli a dále dusíme, ke konci už bez pokličky, aby se všechna voda vydusila a cibulka zesklovatěla.
3
Hotovo. Voní to po celé ulici.
4
Výborný je i studený s chlebem a hořčicí jako lehká svačinka do práce, či na cesty. Bez velkého nároku na práci i energii si tento recept můžete vyzkoušet třeba z 1/2 kg bůčku a jedné větší cibule.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hawy
    Hawy |

    4. 2. 2013 15:12

    Já myslím, že to bylo myšleno spíše jako lehko připravená svačinka...a hlavně oblíbená:-)

  • Anonym
    Anonym |

    23. 11. 2006 14:26

    Maruš pozor, maso, tedy bůček není pečený, ale dušený, čili sádlo není přepálené ani přeškvařené. A lehká svačinka? Jistě, jablko a jogurt jsou lehčí, ale rozhodně ne chleba s máslem a se salámem, nebo s paštikou či hamburgr se sekanou.Rozhodně je to levnější a vím co jím.

  • Maruš
    Maruš |

    6. 11. 2006 19:56

    Já bych řekla,že z textu vypadlo-lehká svačinka pro těžce pracujícího chlapa.Maminka kdysi dávno takto taky pekla a připravovala otci po studenu do práce,kde si bral jídlo na celý den.Bylo to moc dobré.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 11. 2006 18:15

    Nedovedu si představit, co je pro vás vydatný oběd, když bůček je pouze lehka svačinka. Ale jinak, to je opravdu velká dobrota.

  • Jana
    Jana |

    6. 11. 2006 12:02

    Zdeno,napadlo mě totéž.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    6. 11. 2006 09:16

    Bůček a lehká svačinka?To mi nějak nejde dohromady.