Brněnský drak

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vepřové maso panenské
    • 150
      g rostlinný olej
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce strouhaný křen
    • česnek
    • 100
      g naložené papriky
    • 1
      lžíce hořčice
    • 150
      g nakládané okurky
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Panenskou svíčkovou naklepeme hranou dlaně a po délce, okraje nařízneme několika řezy asi 1,5 cm hlubokými. Maso osolíme, potřeme česnekem a necháme 2-3 hodiny odležet.
2
Pak na oleji po obou stranách opečeme.
3
Na talíř klademe porci hranolků, přes které dáme opečené maso, které zdobíme jemně nastříkanou hořčicí, kečupem, strouhaným křenem a červenou kapií, vytváříme jakoby hlavu a "krunýř" draka, ocas pak zhotovíme z vějířku okurky.
4
Okraje talíře zdobíme zeleninou oblohou.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Ivana
    Ivana |

    27. 2. 2008 11:04

    Škoda, že u receptu není fotografie. Bylo by lepší toho draka vidět na talíří. Kdo má foťák, prosím. prosím, přiložte!!!

  • Kornelie Motlová
    Kornelie Motlová |

    26. 2. 2008 21:59

    dělame to dama hodně často je to velmi dobre jidlo hlavně pro navštevy, je to rychle,dobre a taky to moc pěkně vypada!