Autor:

Skořicové sušenky s povidly

60 minut PT0H60M
Střední
Ingredience
Hladká mouka 300 g
Máslo 150 g
Moučkový cukr 325 g
Žloutek 1 ks
Mléko 1 lžíce
Bílé víno 2 lžíce
Povidla 60 g
Hnědý rum
4-6
6 lžíce
Skořice
mletá
 
Hřebíček
mletý
1 špetka
Potravinářské barvivo
červené
 
Cukrářské zdobení
není nutné
 
Skořicové sušenky s povidly

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Z mouky, másla, 125 g cukru, žloutku, mléka, vína, 1 lžičky mleté skořice a hřebíčku vypracujeme těsto, zabalené ve folii ho necháme v ledničce tak na hodinu. Z těsta pak vyválíme plát silný cca 4 mm, vykrajujeme libovolný/é tvar/y. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 10 minut při 180 °C.
Povidla prohřejeme, popřípadě zředíme (můžeme zředit i rumem, či mlékem,vodou...) a necháme vychladnout. Vždy 2 kousky pečiva k sobě povidly přilepíme. Zbylý cukr smícháme s rumem a rozdělíme na poloviny, do 1 přidáme skořici, druhou obarvíme barvivem, každou polevu dáme do mikrotenového sáčku s dírkou a na sušenky nakreslíme dvojbarevnou mřížku. Můžeme dozdobit perličkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3-
2.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 3x)
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Skořicové sušenky s povidly

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web