Bretonský koláč - Quatre quart

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g máslo
    • 250
      g vejce vážíme i se skořápkou
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks citronová kůra z
    • 100
      g kandované třešně
    • 1
      balíček vanilkový pudink na obalení třešní

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo a cukr vymícháme do pěny. Přidáme žloutky, špetku soli a citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme mouku, tuhý sníh a půlky kandovaných třešní, které jsme předem obalili ve vanilkovém pudinku. Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 1 hodinu.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Míla
    Míla |

    14. 5. 2011 20:40

    Kandované třešně snad zcela zmizely, byla jsem nucena použít kandované ovoce, žádná škoda, byla to lahoda, děkuji :-) , Míla.

  • recepty73
    recepty73 |

    15. 11. 2010 07:36

    Do keramické formy na koláč s průměrem 28cm jsem dělal těsto ze dvou vajec(15dkg)+15dkg másla+15dkg mouky... .