Strakonický koláč

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 120
      g hera
    • 80
      g cukr
    • droždí
    • 200
      ml mléko
    • 1
      vejce
    • sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
    • tuk
    • 4
      lžíce drobenka hrubé mouky
    • 3
      lžíce máslo vrchovaté lžíce másla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku prosijeme do mísy, do důlku přidáme cukr a teplé mléko. Necháme vykynout. Mouku doplníme zbytkem cukru, solí, citronovu kůrou, zaděláme kváskem, přidáme vejce a změklý tuk. Dobře vypracované těsto necháme na teple vykynout. Připravíme náplně. Tvaroh umícháme s cukrem a vejcem, přidáme rozinky.
2
Marmeládu promícháme a je-li hustá, zředíme vařící vodou. Mletý mák povaříme s mlékem a osladíme. Vykynuté těsto rozprostřeme na vymaštěný plech, potřeme náplněmi, posypeme drobenkou a upečeme v předehřáté troubě.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Di
    Di |

    25. 3. 2006 08:20

    Já mám tyhle "strakaté" koláče moc ráda. Náplně dělám do pruhů, jednotlivé porce vypadají moc hezky. Jenom používám těsto "pro líné hospodyně", to znamená nekynuté drobenkové nebo jogurtové. Zvláště to první je nesmírně rychlé. Viz Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem (k této nápni pak přidám ještě mák).

  • Jana
    Jana |

    25. 3. 2006 02:34

    Tohle už jsem dlouho nepekla,ale rozhodně vyzkoušejte,je to hezké pro oko a velmi chutné pro mlsné jazýčky.