Autor:

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Střední
Ingredience
Kaštany
jedle, 1 kg v syrovem stavu neuvarene, po uvareni a oloupani 480 g
1 kg
Hnědý cukr 80 g
Smetana ke šlehání 200 ml
Kakao 2 lžička
Bílek 1 ks
Pomerančová marmeláda
pripadne jina pikantni marmelada
4 lžíce
Likér
Grappa, pripadne vodka
40 ml
Testo
Hladká mouka 150 g
Polohrubá mouka 150 g
Máslo 170 g
Cukr krupice 60 g
Vejce 1 ks
Žloutek 1 ks
Prášek do pečiva 1 lžička
Křehký koláč s kaštanovým pyré

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče, Řezy

Z uvedených surovin (plus špetka soli) vypracujeme hladké těsto, zabalíme a dáme do lednice na minimálně 30 minut.

Kaštany uvaříme po dobu 30 minut a více, musí být hodně měkké. Ještě teplé oloupeme (hrubou i tenkou slupku). Vložíme do mixéru, přidáme cukr, grappu, bílek, šlehačku, kakao a rozmixujeme do hladkého krému - pyré.

Z těsta si odebereme malou část na pozdější zdobení. Větší část těsta vyválíme na pečícím papíře. I s papírem přeneseme do koláčové formy (28 cm), zarovnáme okraje, dno propícháme vidličkou a naneseme rovnoměrnou vrstvu marmelády. Dále po malých lžičkách naneseme pyré, děláme kopečky těsně vedle sebe, opatrně rozmažeme a vytvoříme stejnoměrnou vrstvu (marmeláda je měkkčí než pyré, tudíž se pyré hůře nanáší). Ze zbytku těsta vytvoříme klasickou mřížku nebo jinou ozdobu a upečeme v předehřáté troubě na 180-200°C po dobu cca 40 minut (podle trouby). Necháme vychladnout a podáváme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Čokoládový řez s voňavým krémem Speciality, které mají grády Články z

Komentáře k receptu: Křehký koláč s kaštanovým pyré

Komentáře

  1. hana6619   31.05.2014 | 22:02 | reagovat | závadný

    Omlouvám se za hodnocení. Myslela jsem že hodnotím plný počet bodů a ne, že jde o známkování. =-O

    Recept je super a zařadím ho mezi mé nejoblíbenější!!! Miluju jedlé kaštany (pyré polité čokoládou, s kandovanými třešněmi a šlehačkou) a tento recept je opravdu něco pro mě. Trochu jsem si ho vylepšila. Použila jsem 150gr špaldové mouky a 150gr celozrnné. Na místo likéru mi příjde chutnější rum. Šlehačky jsem dala jen 100ml + 100ml mléka. Zbytek šlehačky jsem ušlehala a dozdobila. S jostovo-rybízovou marmeládou to nemá chybu. Ještě teď mlaskám..

    1. Kamila B.   02.06.2014 | 8:53 | reagovat | závadný

      Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web