Brambory na kyselo III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Můrinka

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kg brambory
    • 1
      kelímek sladká smetana
    • 3
      ks bobkový list
    • 6
      ks nové koření
    • ocet
    • sůl
    • vegeta

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle uděláme z mouky jíšku, zalijeme vodou a přidáme oloupané, umyté brambory nakrájené na větší kousky, nové koření, bobkový list, sůl a vegetu (podle chuti třeba i kousek bujónu).
2
Až brambory změknou, přilijeme půlku smetany. Do druhé půlky smetany rozkvedláme mouku a přilijeme k bramborám, aby nám vznikla omáčka. Na konec duchutíme octem.
3
Podáváme buď s osmaženou uzeninou, nebo vajíčkem.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.