Brambory na estragonu s chřestem

Hodnocení:

Moje:

40 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory nové
    • 2
      svazek mladý zelený chřest
    • 1
      svazek jarní cibulka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      svazek estragon
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory důkladně omyjte, ale slupku neodstraňujte. Rozpulte je a ve vroucí osolené vodě povařte asi 10 minut. Sceďte a nechte stranou.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Spodní část chřestu oškrábejte, tužší konce odřízněte. Pak jej šikmo pokrájejte na asi pěticentimetrové kousky. Jarní cibulku pokrájejte na kolečka. V míse promíchejte předvařené brambory, chřest, cibulku a olej. Dochuťte a přemístěte na plech pokrytý pečicím papírem. Pečte asi 25 minut.
3
Upečené brambory s chřestem promíchejte s najemno nasekanými výhonky oregana a podávejte buď jako přílohu, nebo jako lehkou večeři.
4
//**Náš tip:** Spolu s bramborami a chřestem můžete také zapéct na kousky pokrájené kuřecí nebo krůtí maso. //
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.