Autor:

Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Snadné
Ingredience
Brambory 1 kg
Hladká mouka 250 g
Vejce 1 ks
Hrušky
nebo jablka,švestky
500 g
Mléko 2,5 dl
Sůl  
Máslo 60 g
Cukr krupice
-dle chuti,nebo vanilkový cukr
 
Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Postup přípravy:

Oloupané brambory nastrouháme, vymačkáme z nich vodu a hned zalijeme mlékem, aby nezhnědly. Maličko osolíme, přidáme cukr, mouku, vejce a zamícháme. Jablka, hrušky oloupeme, zbavíme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Švestky jen odpeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dle chuti vmícháme do těsta. Těsto pak nalijeme do vymazaného pekáče a upečeme.

Podáváme jako hlavní chod spolu s vydatnější polévkou. Můžeme posypat cukrem se skořicí, přelít medem... .

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 7x)
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Bramborovo-ovocný strouhanec z Podkrkonoší

Komentáře

  1. Peter   04.10.2016 | 16:27 | reagovat | závadný

    mám jen malou otázku na kolik se to peče a jak asi dlouho? :-)

  2. Lenka   24.08.2016 | 17:18 | reagovat | závadný

    Zdravím,
    Zkoušela jsem recept a bohužel se asi nepovedl. V jídle jde cítit křupavé brambory. Nevím, kde jsem udělala chybu. A i jsem to málo osladila, tak jdou ty brambory opravdu cítit. :'(

  3. Mayerová   01.02.2016 | 23:13 | reagovat | závadný

    Výborný regionální pokrm za pár korun.

  4. penzionalenka   05.06.2014 | 12:04 | reagovat | závadný

    Moje slabost :D :-*

  5. vaslamova   05.06.2014 | 10:10 | reagovat | závadný

    děkuju za typ. moc sem si pocutnala. :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web