Bramborovo-pórková kaše

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory cca
    • sůl
    • 1
      ks pórek větší
    • pepř mletý
    • máslo
    • smetana na vaření nebo plnotučné mléko dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka, pak scedíme. Mezitím si na másle orestujeme na kolečka pokrájený pórek, který pak osolíme a opepříme dle chuti. Dochutit můžeme i špetkou muškátového květu nebo česnekem.
2
Do vařících scezených brambor přidáme na másle orestovaný pórek (část si můžeme ponechat a vmíchat ji až do rozmixované kaše, aby byl v kaši viditelně přiznaný), smetanu a vše rozšleháme na hladkou kaši, podle potřeby ředíme smetanou (mlékem), dochutíme solí a pepřem, případně vmícháme pórek, který jsme si ponechali stranou.
3
Podáváme jako přílohu k masu nebo pokapeme máslem, posypeme bylinkami a podáváme se sázeným vejcem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Davidová
    Davidová |

    5. 1. 2017 16:11

    1+ je vynikajicí

  • Křístková Jana
    Křístková Jana |

    23. 8. 2016 20:55

    Byla to moc dobrá kaše. Zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Čechová
    Čechová |

    24. 5. 2016 11:56

    Byla výborná :-* dala by se jíst i samotná, jen tak bez ničeho :-) .