Borůvková tartaletka

30 minut PT0H30M
Střední
TĚSTO
Hladká mouka 300 g
Hera
nebo máslo
130 g
Moučkový cukr 60 g
Vejce 2 ks
Sůl  
NÁPLŇ
Zakysaná smetana
nebo tvaroh
250 g
Vejce 1 ks
Vanilkový pudink
a k tomu potřeby k uvaření pudinku - pro lepší chuť místo normálního cukru vanilkový
1/2 ks
NAVRCH
Borůvky
můžete nahradit jiným ovocem, a záleží jen na vás kolik :)
500 g
Želatina 1/2 ks
Cukr
na dochucení želatiny
20 g
Borůvková tartaletka

Postup přípravy:

Mouku se špetkou soli a změklým máslem zpracujte, poté přidejte 2 vejce a moučkový cukr. Dejte na půl hodiny (nebo na 15 minut do mrazáku) do lednice, mezitím dejte do mísy zakysanou smetanu (nebo tvaroh) a vajíčko. Těsto vyndejte z lednice a rozprostřete do dortové formy (nebo menšího pekáče, bohužel já zatím nevlastním klasickou tartlet formu), a ukliďte zpátky do lednice. Troubu předehřejte na 200°. Uvařte pudink dle návodu (pro lepší aroma i chuť místo klasického cukru vsypte vanilkový), smíchejte se zakysanou smetanou (nebo tvarohem) a vajíčkem a vlijte do formy k těstu.

Poté propláchněte borůvky (OPRAVDU PROPLÁCHNĚTE, já to neudělala a borůvková šťáva byla naprosto všude, chudák trouba) a nasypte je na náplň. Pečte asi 40 minut a nechte vychladnout. Mezitím připravte želé s cukrem dle návodu na obalu a až bude dort i želé vychladlé, polijte dort.
Dort není přeslazený (jak často u lineckého těsta bývá), je lehký a osvěžující!
To je vše, dobrou chuť! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1
Reklama
Crumble s jablky, mrkví a morkovou drobenkou Recepty z masa a kostí Články z

Komentáře k receptu: Borůvková tartaletka

Komentáře

  1. Di   27.02.2012 | 9:40 | reagovat |

    Já mám tyhle koláče moc ráda, ale peču je naslepo, jen těsto. Na vychladlý dám tvarohovou náplň (3/4 jemného tvarohu smíchám s pudinkem z 3 dkg pudinkového prášku a 2,5 dl mléka, přidám trochu vanilkového cukru a rumu) nebo jen hustý vanilkový pudink, do kterého přimíchám trochu másla a rumu, navrším syrové nebo kompotované ovoce a zaliju želatinou. Těsto dělám nesladké, podle recpetu na americký páj, takže lze použít i pro diabetiky (225 g hladké mouky, trochu soli, 110 g tuku typu Ceres Soft - zkoušela jsem Heru, ale těsto pod náplní nezměklo, 25 ml studené vody - těsto lze šlehat metlami). Těsto dám do suché formy a probodám ho. Někdo ho zatíží luštěninami, které dá na pečící papír, aby se příliš nezvedalo. ;-)

    1. blanka.barbora   27.02.2012 | 17:47 | reagovat |

      Tak to zkusím příště, až pro změnu budu mít doma tvaroh :D :) díky za tip! <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web