Borůvková tartaletka

30 minut PT0H30M
Střední
TĚSTO
Hladká mouka 300 g
Hera
nebo máslo
130 g
Moučkový cukr 60 g
Vejce 2 ks
Sůl  
NÁPLŇ
Zakysaná smetana
nebo tvaroh
250 g
Vejce 1 ks
Vanilkový pudink
a k tomu potřeby k uvaření pudinku - pro lepší chuť místo normálního cukru vanilkový
1/2 ks
NAVRCH
Borůvky
můžete nahradit jiným ovocem, a záleží jen na vás kolik :)
500 g
Želatina 1/2 ks
Cukr
na dochucení želatiny
20 g
Borůvková tartaletka

Postup přípravy:

Mouku se špetkou soli a změklým máslem zpracujte, poté přidejte 2 vejce a moučkový cukr. Dejte na půl hodiny (nebo na 15 minut do mrazáku) do lednice, mezitím dejte do mísy zakysanou smetanu (nebo tvaroh) a vajíčko. Těsto vyndejte z lednice a rozprostřete do dortové formy (nebo menšího pekáče, bohužel já zatím nevlastním klasickou tartlet formu), a ukliďte zpátky do lednice. Troubu předehřejte na 200°. Uvařte pudink dle návodu (pro lepší aroma i chuť místo klasického cukru vsypte vanilkový), smíchejte se zakysanou smetanou (nebo tvarohem) a vajíčkem a vlijte do formy k těstu.

Poté propláchněte borůvky (OPRAVDU PROPLÁCHNĚTE, já to neudělala a borůvková šťáva byla naprosto všude, chudák trouba) a nasypte je na náplň. Pečte asi 40 minut a nechte vychladnout. Mezitím připravte želé s cukrem dle návodu na obalu a až bude dort i želé vychladlé, polijte dort.
Dort není přeslazený (jak často u lineckého těsta bývá), je lehký a osvěžující!
To je vše, dobrou chuť! :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
3
3 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 3x)
Reklama
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Borůvková tartaletka

Komentáře

  1. Di   27.02.2012 | 9:40 | reagovat | závadný

    Já mám tyhle koláče moc ráda, ale peču je naslepo, jen těsto. Na vychladlý dám tvarohovou náplň (3/4 jemného tvarohu smíchám s pudinkem z 3 dkg pudinkového prášku a 2,5 dl mléka, přidám trochu vanilkového cukru a rumu) nebo jen hustý vanilkový pudink, do kterého přimíchám trochu másla a rumu, navrším syrové nebo kompotované ovoce a zaliju želatinou. Těsto dělám nesladké, podle recpetu na americký páj, takže lze použít i pro diabetiky (225 g hladké mouky, trochu soli, 110 g tuku typu Ceres Soft - zkoušela jsem Heru, ale těsto pod náplní nezměklo, 25 ml studené vody - těsto lze šlehat metlami). Těsto dám do suché formy a probodám ho. Někdo ho zatíží luštěninami, které dá na pečící papír, aby se příliš nezvedalo. ;-)

    1. blanka.barbora   27.02.2012 | 17:47 | reagovat | závadný

      Tak to zkusím příště, až pro změnu budu mít doma tvaroh :D :) díky za tip! <:-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web