Bezové víno

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      kg černý bez Zralé bobulky
    • 1
      kg cukr
    • 1
      l voda
    • 0,5
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bez opláchneme, lehce rozmačkáme a spolu s vodou 10 minut vaříme. Poté směs scedíme, přidáme cukr a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rum.
Zařazení: Nápoje Nealkoholické

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    9. 10. 2007 05:52

    Moja babička robila bazové víno takto : na 1 l bobulí dala 1 l vody a rozvarila ich. Potom precedila a vymačkala cez gázu . Na 5 l šťavy dala 2,5 kg cukru, pridala škoricu a zopár klinčekov a ešte raz prevarila. Do vychladnutého dala 1 kocku droždia a nechala 14 dní kysnúť. Potom víno scedila do fliaš. Stálo vždy v špajzi a nikdy sa nesterilizovalo. A nikdy sa neskazilo.

  • Karel Prokopič
    Karel Prokopič |

    8. 10. 2007 20:22

    Autor či autorka se za tuto nepodařenou kopii zřejmě stydí, že je to anonymní. Takže: K takovémuto LIKÉRU se někde přidává trochu kávového vývaru (aby to překrylo pro někoho trochu nepříjemnou příchuť bezinek). ALE HLAVNĚ se to steriluje, pokud to nechcete hned vypít a nebo pořád držet v ledničce.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    6. 10. 2007 14:28

    No,není to možná víno,ale vypadá to velice zajímavě,tak to tedy vyzkoušíme a uvidíme,jaké to bude.Jana

  • Máří
    Máří |

    3. 10. 2007 15:50

    Za prvé tohle není víno, za druhé jsou tu dva další podobné recepty - bezinkový likér a Likér fantazie