Beef Stew

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso (Libové)
    • 1
      hrnek mrkev
    • 1
      hrnek řapíkatý celer
    • cibule
    • 2
      kg brambory
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme a mrkev nakrájíme na kolečka, celer na proužky, cibuli najemno posekáme a brambory nakrájíme na kostičky. Kousky hovězího masa obalíme v mouce a opečeme na oleji. Zalijeme malým množstvím teplé vody nebo vývarem a dusíme doměkka. Zvlášť orestujeme na cibulce mrkev, celer, brambory, zalijeme vodou a vaříme 10 minut. Zeleninu přidáme k téměř měkkému masu a dusíme společně asi 10 minut, až jsou brambory měkké. Mírně osolíme a podáváme s kukuřičným chlebem.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Riiezkiie
    Riiezkiie |

    12. 7. 2013 14:20

    Good points all around. Truly apitecpared.

  • Pavel Jančar
    Pavel Jančar |

    25. 2. 2006 18:28

    Recept jsem použil jako vzpomínku na Irsko, dostanete ho tam v každé hospodě, pokaždé o něco jiný, od hustého gulášového pokrmu až ke gulášové polévce. Množství surovin jsem dodržel jen přibližně.Ubral sem něco brambor, přidal cibule a mrkve. Pro naše zvyklosti kořenil sladnou paprikou, pepřem a kmínem, hodí se i trocha česneku ke konci dušení. Ozdobené sytovou krájenou šalotkou a pažitkou a několika naloženými papričkami (kozí rohy je výborné i s obyčejným chlebem.