Bean Stew - tradiční ghanská fazolová omáčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
80 minut
10
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g fazole
    • 2
      ks cibule
    • 50
      g mořská ryba
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce pálivá paprika
    • 3
      plechovka rajčata oloupaná
    • 2
      plechovka tuňák - ve vlastní šťávě
    • oregáno
    • muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve uvaříme doměkka černooké fazole.
2
Omáčka: Nakrájíme na proužky cibuli a na dostatečném množství rozpáleného oleje smažíme spolu s kusem solené sušené ryby tak dlouho, aby byla cibule zbarvená dozlatova. Poté posypeme pálivou paprikou, promícháme a necháme smažit cca 3 minuty.
3
Přidáme 3 konzervy oloupaných rajčat, během sezony přidáme i čerstvá rajčata, a trochu vody k odpaření. Necháme vařit na mírném ohni 15 minut za občasného míchání.
4
Po 10 minutách od přidání rajčat vsypeme oregáno a půlku nastrouhaného muškátového ořechu. Po dalších 5 minutách přidáme 2 konzervy tuňáka. Necháme vařit 15 minut na mírném ohni a častěji mícháme.
5
Nakonec vsypeme uvařené fazole a vaříme 20-30 minut. Omáčka se dá servírovat s rýží, těstovinami nebo kuskusem.
6
V originále se používá palmový olej a chilli místo pálivé papriky. Pokud nemáme sušenou rybu, je třeba jídlo osolit.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.