Banány v karamelu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks banány
    • 8
      lžíce moučkový cukr
    • hnědý rum (Na flambování)
    • skořice (Na posypání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z cukru uděláme karamel. Jakmile nabude rezavé bravy, přidáme oloupané banány a asi 5 minut je na mírném ohni opékáme a obracíme. Podáváme teplé. Před servírováním je lze oflambovat nebo posypat trochou skořice.

Komentáře k receptu

  • Kateřina Gruberová
    Kateřina Gruberová |

    21. 9. 2008 14:14

    Potřebovala jsem spotřebovat pár banánů a tohle se mi hodilo. Karamel jsem ke konci rozředila trochou vroucí vody, dala jsem tam skořici i rum a banány už předem nakrájené na špalíčky a ocitronované. Chutnalo nám, je to jednoduché a rychlé, takže za 1 :o)

  • Dandy K
    Dandy K |

    2. 3. 2006 16:04

    Je to dobré kdysi jsme to dělali ale nalili jsme tam toho rumu hodně takže jsme opálili i odpařovač. :-)

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    1. 6. 2005 08:37

    Leni,zadejte hledej "KARAMEL" v diskuzi a tam je hned několik rad na tekutý karamel,tuším,že příspěvky jsou někdy z dubna nebo března

  • Lenka Čížková
    Lenka Čížková |

    31. 5. 2005 11:04

    Mohli byste mi prosím někdo poradit, jak udělat karamel? Vždycky když se o to pokouším, vyrobím tvrdou hmotu jako kámen. Děkuji za radu.