Autor:

Balkánské řezy

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Listové těsto 2 balení
Balkánský sýr 200 g
Sýr 200 g
Tvaroh 250 g
Mleté maso 500 g
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Bazalka 1 lžička
Mletá paprika 1 lžička
Vejce 2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme - doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit! Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.

Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta - propíchat vidličkou, potřít olejem a dát polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.

Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minur. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3 (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Balkánské řezy

Komentáře

  1. Simča S.   30.04.2011 | 18:04 | reagovat | závadný

    Toto přece není moučník......!

  2. Klárka   10.02.2007 | 18:15 | reagovat | závadný

    tak jsem dnes zkoušela a teda těsto jsem propíchala jak psala p.englická jen jsem neolejovala a krásně se to propeklo.Bylo to moc dobré,měli jsme k tomu jen zeleninový salát a moc jsme si pochutnali...určitě budu opakovat,jen třebas s nějakou obmněnou:o)))

  3. Lenka Kristová   09.02.2007 | 17:32 | reagovat | závadný

    Lenko S., filo těsto je podobné listovému, vyvaluje se úplně dotenounka a není tolik mastné.

  4. cicolina   09.02.2007 | 11:03 | reagovat | závadný

    K tomu nepropečému těstu uvnitř - jen mě tak napadlo, co si ty prostřední pláty lístkového těsta předpéct samotné, nechat vychladit a pak vrstvit a upéct podle návodu?;-)

  5. Tereza Jarčušková   09.02.2007 | 9:57 | reagovat | závadný

    Lenka, vyhľadajte si na tomto webw recept, je tu uverejnený.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný? Ideální dárek pro vašeho partnera – strojek na holení! Který je ten správný?
Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení Rychle a jednoduše k dokonalému oblečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web