Balkánské pirohy

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      balíček listové těsto
    • 200
      g balkánský sýr
    • 250
      g tvaroh
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pažitka nebo petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvaroh, sýr a žloutky rozmixujeme do hustého krému, dle chuti opatrně dosolíme a vmícháme sekanou petrželku nebo pažitku.
2
Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na větší čtverce, které plníme lžící krému. Pevně uzavřeme a dáme na plech s pečícím papírem, kde je potřeme rozšlehaným bílkem.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.
Zařazení: Chuťovky Ze sýra Slané
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • outdoor downlights
    outdoor downlights |

    29. 9. 2013 21:20

    RT @Shewantyourdick: A cloudy day? Give her some Sunny D'light. <a href="http://www.fledlights.com/led_Downlights" title="outdoor downlights">outdoor downlights</a>

  • tanadas
    tanadas |

    8. 4. 2013 10:45

    Jednoduche a dobre. Do nekterych jsem pridala cesnek a ty nam chutnaly vic.

  • rkadlecova
    rkadlecova |

    5. 3. 2012 13:56

    Moc dobré a přitom jednoduché, včera jsem dělala na rodinnou oslavu. Také jsem nesolila a vajíčko stačilo jen jedno, před pečením jsem ještě pirohy posypala černým kmínem (přivezli jsme si z Turecka), ale určitě by byl dobrý i sezam nebo co má kdo rád.

  • Janaso
    Janaso |

    25. 10. 2010 13:42

    Moc dobré je naplnit zbylé těsto bryndzou nebo stočit do něj plátek čerstvé anglické slaniny.

  • Janaso
    Janaso |

    20. 10. 2010 09:52

    Nesolila jsem a náplň nastavila tvarohem. Dobrá večeře, dají se i zastudena.

  • Anonym
    Anonym |

    24. 11. 2007 19:04

    come

  • Radka
    Radka |

    10. 10. 2007 19:22

    balkánského sýra je moc a ještě k tomu sůl - bylo to dosti slané. Sýra bych ubrala a už bych nesolila. Jinak ok