Autor:

Babiččino zelí na pátek

Snadné
Ingredience
Bílé zelí
menší hlávka
1 ks
Cibule
1-2
2 ks
Rajčata
2-3ks nebo rajský protlak
3 ks
Slunečnicový olej 2 lžíce
Sůl 1 špetka
Mletá paprika 1 špetka

Postup přípravy:

Nakrájíme si zelí a utřeme se solí, aby pustilo šťávu a zmenšilo objem. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, odstavíme z plotny a vmícháme papriku. Pak přidáme zelí, kávový hrnek vody a za občasného míchání dusíme. Až je zelí skoro měkké, přidáme na jemno nakrájená rajčata nebo protlak. Nepřikyté povaříme, až se vydusí na tuk a podáváme s pečivem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 9 x
1
5 9 5 1

Komentáře k receptu: Babiččino zelí na pátek

Komentáře

  1. chaler   09.08.2012 | 14:28 | reagovat |

    Přesto že sem musel trochu improvizovat a místo hlávky zelí použil zelí ze sklenice už nakrájené a naložené a kvůli chuti sem si tam přidal ještě trochu párku a pálivé papriky tak to bylo opravdu vynikající.

  2. ana   21.02.2011 | 18:35 | reagovat |

    vítečné moje děti chválilí tento recept aji s oreganem a olivovím olejem jeto moc vítečné :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  3. Lejinka   05.12.2010 | 18:54 | reagovat |

    Výtečné! Zvláště pokud použijete olivový olej a přidáte bazalku a oregano. :)

  4. Zdeňka Vlasáková   15.08.2010 | 21:07 | reagovat |

    Hledala jsem recept na klasické hlávkové zelí, našla tohle a byla jsem moc mile překvapena.Moooc dobrý....:-) Jednou jsem nesehnala hlávkové zelí, tak jsem ho nahradila kedlubnou. Zkuste to, taky super....

  5. Gabriela Paulová   26.08.2009 | 13:06 | reagovat |

    Děkuji za tento recept, Airan. Musím přiznat, že jsem tomu ze začátku moc nevěřila, mám ráda klasické kysané zelí na SLADKO-kyselo, ale výsledek je skutečně úžasný. Jsem ráda, že zbyde na večer na manžela, ten se utluče jako já teď u oběda s dcerkou. Jen malý dotaz: hned na začátku je popis, utřete zelí se solí.. to jsem nepochopila, tak jsem nakrouhané zelí jen promíchala se solí. Dělá se to jinak?

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web