Babiččina játrová omáčka s blbounama

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hovězí maso
    • 0,5
      kg vepřová játra (Babička dávala hovězí)
    • kořenová zelenina
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • majoránka
    • pepř mletý
    • máslo
    • maggi
    • hladká mouka Na jíšku nebo instantní jíška tmavá
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí maso dáme vařit s kořenovou zeleninou, asi v polovině vaření přidáme játra vcelku a vaříme do měkka. Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme vývarem a prováříme. Mezi tím játra nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme do vývaru. Ochutíme česnekem, majoránkou a pepřem popř. přidáme trochu maggi. Maso nakrájíme na plátky, přidáme do omáčky.
2
Nejlepší je s kynutýma, na půlky překrojenýma prázdnýma blbounama. (Vývar solíme až po uvaření jater, játra vyndám,vývar osolím a nechám chvíli povařit(asi 5 min.), aby sůl vtáhlo i maso).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Slávek
    Slávek |

    28. 7. 2015 22:20

    mimo první příspěvek je jasné, že blbounů je tu dost....

  • petra
    petra |

    4. 10. 2011 14:31

    a není to jedno.-)hlavně,že každý pochopí oč jde 8-)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    20. 2. 2009 09:36

    A my říkáme "blbouni" všem kynutým knedlíkům ať jsou s povidlama nebo s ovocem.

  • radka zelenková
    radka zelenková |

    19. 2. 2009 09:09

    Ano,blboun je prázdný kynutý knedlík,U nás se prostě vaří blbouni s jahodama."Kudulína"

  • Lucie Malá
    Lucie Malá |

    19. 2. 2009 06:59

    Blboun je tedy zřejmě knedlík,jak jsem pochopila. Slyším poprvé.To je dobré..kynutý blboun:-D