Játrová omáčka - snadno a rychle

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 36
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g drůbeží játra
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 500
      ml vepřový vývar nebo bujonu
    • sůl a pepř
    • máslo = 0,5 cm plátek + lžička oleje
    • 1,5
      lžíce hladká mouka 1 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěná játra dáme orestovat na drobně pokrájenou a osmaženou cibulku, jemně osolíme a opepříme a přilijeme vývar. Vaříme cca 10-15 minut. Mezitím si připravíme jíšku - rozpustíme máslo s olejem, které zaprášíme moukou a necháme zpěnit a zrůžovět. Pak za stálého míchání přidáme do omáčky, kterou tak zahustíme. Ještě krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a podáváme.
2
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pája
    Pája |

    5. 3. 2017 17:50

    Byla výborná, děkuji <3

  • Dana
    Dana |

    18. 2. 2017 14:49

    A kde je majoranka a cesnek?

  • Jaros
    Jaros |

    24. 5. 2016 17:05

    Paráda je to rychlovka dali jsme si jí s kolínkama a ataky dobrý

  • Nikol
    Nikol |

    20. 3. 2016 11:24

    Dělala jsem jí už několikrát,je skvělá <3

  • Lucka
    Lucka |

    21. 10. 2015 12:38

    Byla výborná, děkuju

  • vlasta
    vlasta |

    11. 10. 2015 11:26

    já přidávám ještě majoránku a prolisovaný česnek, je to mňamka

  • Iva Čechová
    Iva Čechová |

    4. 3. 2015 17:23

    Můžu jen doporučit, byla výborná :-)

  • Olina
    Olina |

    20. 1. 2015 20:18

    Na to že jsem jí dělala uplně poprvé, tak byla skvělá. Díky

  • mm
    mm |

    15. 10. 2014 20:45

    1* a několikrát podtržená O:-)

  • Bára
    Bára |

    8. 7. 2014 10:01

    Je výborná.

  • HelenaPa
    HelenaPa |

    28. 2. 2014 12:42

    Výborné, rychlé, za 1.

  • recepty73
    recepty73 |

    28. 2. 2014 12:23

    ...kuřecí játra můžete osolit hned a nic se nestane ;-)

  • haolza
    haolza |

    25. 2. 2014 14:18

    játra solím hned a vždy v poho, naopak, když se dosolují až nakonec je chuť úplně jinde, netvrdnou solí, ale dlouhým varem...

  • RiderX
    RiderX |

    25. 2. 2014 08:53

    jen solit az na konec, jinak skvělé ;)

  • zdeninka92
    zdeninka92 |

    5. 2. 2014 13:01

    Opravdu skvělá, přidala jsem ještě sušené houby a povedlo se :) !!

  • Zuzana
    Zuzana |

    16. 1. 2014 16:42

    Jo.Snadné a rychlé a taky výborné jídlo.Dělám ho často,hlavně před výplatou. :-D

  • allena89
    allena89 |

    27. 11. 2013 13:09

    Moc dobrý oběd.

  • Martina
    Martina |

    3. 8. 2013 18:58

    Vyborná omáčka mě i příteli velmi chutnala chtěl jsi ještě přidat mohl by se po tom utlouct..:) budu dělat častěji :)

  • Michal
    Michal |

    18. 7. 2013 19:51

    Tak jsem si dlouho nešmákl, proč baby co znám játra nemaj rádi? Já se jich nepřejím nikdy.

  • Bublina
    Bublina |

    4. 2. 2013 13:14

    Do cibulky přidávám ještě trochu špeku :-P <3

  • želva
    želva |

    31. 1. 2013 13:49

    dělám skoro stejně, jen místo jíšky dávám z pohodlnosti záklechtku

  • Kendy
    Kendy |

    31. 1. 2013 11:24

    Výborná omáčka, chutnala :D ;-)

  • Michaela
    Michaela |

    8. 1. 2013 19:58

    Chutnala mě i příteli, malému nechutnala játra a tak jsem mu je vyndala a zbaštil jen omáčku s rýží.

  • venyss
    venyss |

    10. 10. 2012 21:29

    Na to,že nejím játra,tak to bylo dobré ;-) ,i dětem chutnalo,budu vařit častěji 8-)

  • Katka
    Katka |

    10. 10. 2012 12:27

    Moje první játrovná omáčka a je supééér!!!!!!!!!!!!!!

  • Jana
    Jana |

    21. 9. 2012 18:19

    omacka byla vyborna

  • Experimentátorka
    Experimentátorka |

    26. 5. 2012 11:46

    Já omáčky zahušťuju někdy jen nastrouhanou bramborou. Zrovna mi to bublá na plotně :-) Jen jsem si to trochu doladila slaninkou, česnekem, sušenýma houbama a trochou rajčatovýho protlaku kvůli barvičce. Rychlý, levný a dobrý! Jinak s tím solením až na konci je to prej kec 8-)

  • STEINIE
    STEINIE |

    8. 5. 2012 18:27

    tak vazeni, omacku jsem delal presne podle receptu, je VYBORNA... jedina pripominka k jisce...omacka byla jeste dost ridka, jinak diky za recept

  • Tereza
    Tereza |

    14. 2. 2012 18:00

    Omáčku jsem zahustila bez jíšky, jen s moukou rozmíchanou ve vodě. Bála jsem se solit a pepřit hned. Slyšela jsem, že játra takhle ztvrdnou a solí se až jsou uvařená. A neztvrdla! Omáčka i játra jsou výborný.