Babiččin perník pro domácí pekárnu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce ovesné vločky jemné vločky Emco
    • 1
      šálek voda
    • 3
      lžíce med
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce melasa
    • 1
      ks vejce velké
    • 3
      šálek hladká mouka polosvětlá
    • 2
      lžíce sladovit nebo cukr
    • 6
      lžička perníkové koření
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 4
      lžička rozinky nebo sušené brusinky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na dno nádoby v troubě nasypu vločky, zaleji vařící vodou a nechám trochu vychladnout.
2
Přidám máslo, med, melasu a vejce pak mouku a suché ingredience.
3
Výsledkem je voňavý, nadýchaný perník. Opravdu moc dobrý.
4
Vypínám 10 minut před koncem (tj. po 55 minutách pečení, je možné vyzkoušet špejlí).
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    30. 11. 2008 18:22

    Upekla jsem. Pekla jsem na program RYCHLÝ. Perník je dobrý a trvanlivý, poslední kousek vydržel týden zapomenutý a byl dobrý :-)

  • Anonym
    Anonym |

    30. 12. 2007 17:34

    omlouvám se panu Vlastimilovi,neboť on nebyl ten který zpochybnil pekárnu ETA,ale nějaký ANONYM,co se bojí podepsat.

  • Milena Povolná
    Milena Povolná |

    16. 12. 2007 12:00

    Opravdu je tento recept opsán ze stránek Vlasty a Zlaty,ale to přece není žádný zločin.Třeba tento recept dostali a chtěli se podělit s uživateli těchto stránek.Cílem těchto stránek je poradit lidem a já jsem třeba stránky Vlasty a Zlaty neznala.Nebuďme úzkoprsí.A když pane Vlastimile neznáte Etu tak nezpochybňujte.Já mám Siestu a je to vynikající pekárna,to samé můžu napsat o Etě Harmony.Ze všech pekáren,které mají moje kamarádky a já jsou tyto dvě opravdu NEJLEPŠÍ.

  • Anonym
    Anonym |

    4. 12. 2006 10:27

    Věřil jsem, že komentáře jsou moderované. Proto jsem naivně napsal celé jméno.Mezitím jsem se podíval odkud bylo opisováno a musím konstatovat, že stránky Vlasta a Zlata jsou vynikající. Tam je napsán i program, dle kterého péci. Neznám ETU, ale přesto informaci zpochybňuji. Program "sladký" je na většině pekáren na těsta s kypřícím práškem, takže nevím, jak to pak s tím droždím dopadne, zda bude mít šanci se předvést.Vlastimil

  • Vlastimil Červený
    Vlastimil Červený |

    4. 12. 2006 08:55

    Chybí tam podstatné, dle jakého programu to připravujete. Protože je tam droždí, tak zřejmě "normal", na většině pekáren program č.1.To je celkem 3 hod=1,5hod kynutí, 1 hod pečení, zbytek 2x hnětení. Je to tak? VlastimilProsím nezveřejnit příjmení

  • Vlasta a Zlata
    Vlasta a Zlata |

    18. 11. 2006 14:52

    Zdá se, že autor receptu rád loví v cizích vodách. Tenhle recept je doslova opsán z Chlebových stránek Vlasty a Zlaty.

  • Jana Malá
    Jana Malá |

    25. 6. 2006 19:50

    Melasu mají v obchodě se zdravou výživou.

  • Pepíno P
    Pepíno P |

    23. 6. 2006 20:45

    A kde seženu melasu?

  • Irena Litvínová
    Irena Litvínová |

    6. 6. 2006 09:24

    Je výborný. Pekla jsem ho v neděli a už není. A v normální troubě, protože domácí pekárnu nemám. Dávky jsem odměřovala čtvrtlitrovým hrnečkem.

  • Lenka S
    Lenka S |

    2. 6. 2006 18:31

    A jak velký je šálek, prosím ?