Autor:

Babiččin perník pro domácí pekárnu

Snadné
Ingredience
Ovesné vločky
jemné vločky Emco
1 lžíce
Voda 1 šálek
Med 3 lžíce
Máslo 3 lžíce
Melasa 1 lžíce
Vejce
velké
1 ks
Hladká mouka
polosvětlá
3 šálek
Sladovit
nebo cukr
2 lžíce
Perníkové koření 6 lžička
Sůl 2 lžička
Sušené droždí 2 lžička
Rozinky
nebo sušené brusinky
4 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Na dno nádoby v troubě nasypu vločky, zaleji vařící vodou a nechám trochu vychladnout.
Přidám máslo, med, melasu a vejce pak mouku a suché ingredience.
Výsledkem je voňavý, nadýchaný perník. Opravdu moc dobrý. Vypínám 10 minut před koncem (tj. po 55 minutách pečení, je možné vyzkoušet špejlí).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Babiččin perník pro domácí pekárnu

Komentáře

  1. Jarka O.   30.11.2008 | 18:22 | reagovat | závadný

    Upekla jsem. Pekla jsem na program RYCHLÝ. Perník je dobrý a trvanlivý, poslední kousek vydržel týden zapomenutý a byl dobrý :-)

  2. Anonym   30.12.2007 | 17:34 | reagovat | závadný

    omlouvám se panu Vlastimilovi,neboť on nebyl ten který zpochybnil pekárnu ETA,ale nějaký ANONYM,co se bojí podepsat.

  3. Milena Povolná   16.12.2007 | 12:00 | reagovat | závadný

    Opravdu je tento recept opsán ze stránek Vlasty a Zlaty,ale to přece není žádný zločin.Třeba tento recept dostali a chtěli se podělit s uživateli těchto stránek.Cílem těchto stránek je poradit lidem a já jsem třeba stránky Vlasty a Zlaty neznala.Nebuďme úzkoprsí.A když pane Vlastimile neznáte Etu tak nezpochybňujte.Já mám Siestu a je to vynikající pekárna,to samé můžu napsat o Etě Harmony.Ze všech pekáren,které mají moje kamarádky a já jsou tyto dvě opravdu NEJLEPŠÍ.

  4. Anonym   04.12.2006 | 10:27 | reagovat | závadný

    Věřil jsem, že komentáře jsou moderované. Proto jsem naivně napsal celé jméno.Mezitím jsem se podíval odkud bylo opisováno a musím konstatovat, že stránky Vlasta a Zlata jsou vynikající. Tam je napsán i program, dle kterého péci. Neznám ETU, ale přesto informaci zpochybňuji. Program "sladký" je na většině pekáren na těsta s kypřícím práškem, takže nevím, jak to pak s tím droždím dopadne, zda bude mít šanci se předvést.Vlastimil

  5. Vlastimil Červený   04.12.2006 | 8:55 | reagovat | závadný

    Chybí tam podstatné, dle jakého programu to připravujete. Protože je tam droždí, tak zřejmě "normal", na většině pekáren program č.1.To je celkem 3 hod=1,5hod kynutí, 1 hod pečení, zbytek 2x hnětení. Je to tak? VlastimilProsím nezveřejnit příjmení

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web