Autor:

Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

Snadné
Ingredience
Rajčata 1 kg
Avokádo
-malé
2 ks
Šalotka 2 ks
Olivový olej 2 lžíce
Česnek 2 stroužek
Bazalka 5 ks
Sůl
a pepř
 

Postup přípravy:

Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Šalotky a česnek posekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a dusíme v otevřené pánvi asi 4 minuty. Mezitím rozkrojíme avokáda, vyjmeme pecku, oloupeme je, dužinu pokrájíme na kousky, přidáme k rajčatům a krátce prohřejeme. Znovu dochutíme solí a pepřem, nandáme na talíře, ozdobíme bazalkou a ihned podáváme. Podáváme s vařeným bramborem. Použít můžeme i jako přílohu k masu či rybě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Mléčné pytlíkové knedlíky Recepty na 8 nejlepších českých knedlíků Články z

Komentáře k receptu: Avokádový talíř s rajčaty a bazalkou

Komentáře

  1. Zlatka   29.08.2014 | 10:40 | reagovat |

    Ach! Mé oblíbené avokádo! Bazalku jsem přidala i k avokádu a rajským, pak ještě čerstvou na talíře a byla to skvělá zdravá večeře. Chutnala by mi i v syrovém stavu připravená jako salát. Děkuji :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web