Autor:

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Snadné
Ingredience
Cibule
Menší, krájená na kostky
Vejce 2 ks
Sůl 1 lžička
Alpská bylinná sůl 1 lžička
Mletý kmín 2 lžička
Koriandr - mletý 1/2 lžička
Kardamom
Pepř mletý 1/2 lžička
Slunečnicový olej 6 lžíce
Mouka
Placková směs
2 hrnek
Červené zelí
krájený na čtverečky 2x2 cm
 
Salát
Červené zelí  
Olivový olej  
Červená cibule
nebo bílá cibule
 
Sůl
Mořská a bylinná sůl
 
Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Placky: smícháme mouky (špaldovou, ječnou, pohankovou, kukuřičnou, amarantovou - nebo co je k dispozici), sůl a koření, vejce, olej, naředíme vodou na řidší těsto. Necháme alespoň 1/2 hodiny odstát. Mezitím nakrájíme zelí a cibuli, vmícháme do těsta. Takto můžeme těsto připravit i den předem a nechat v lednici. Na suché teflonové pánvi pod pokličkou pečeme placky silné asi 1 cm. Jakmile spodní strana zezlátne, otočíme a dopečeme již bez pokličky.

Salát: zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli na kostičky. V míse osolíme, důkladně promícháme a promačkáme, zavřeme do mikrotenu a zatížíme talířem s čímkoliv těžkým. Necháme v 2-5 hodim odležet při pokojové teplotě. Vmícháme olivový olej a podáváme. Můžeme přidat čerstvý kopr.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)

Komentáře k receptu: Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Komentáře

  1. MartinV   02.06.2007 | 19:07 | reagovat | závadný

    Tak co Ivano, povedlo se ? Mimochodem je s kapustou je to taky fajnová varianta.

  2. Ivana Přikrylová   20.03.2007 | 15:22 | reagovat | závadný

    Receptík bude asi chutný, ale já dám bílé zelí místo červeného, je to na mě moc "jedovatá" barevná kombinace.

  3. Lenka Kristová   17.03.2007 | 0:20 | reagovat | závadný

    Kamile, a kde je fantazie? Fandím nepoznanému a myslím si, že originální názvy zaujmou...proč se tlačit do škatulek ? Mě zaujme nový název...a jsem zvědavá, co se pod tím skrývá. Vaření je přece i o tom, ne?

  4. MartinV   16.03.2007 | 21:05 | reagovat | závadný

    Věro, díky :-)Karolíno, peču na teflonce průměr 32 cm, na velké plotně stupeň 6 z 9 a pod pokličkou; po cca 8 minutách spodek zezlátne a vršek zpevní; druhou stranu peču cca 4 minuty. Je škoda rozehřívat troubu, ale šlo by to taky.Kamile, to je věc názoru. Vyhledávat se dá i v ingrediencích, takže pokud toužím po zelí, najde mi to.

  5. Kamil Krybus   16.03.2007 | 18:43 | reagovat | závadný

    V poslední době se mi nelíbí, jak jednotliví tvůrci dobrot tyto pokrmy nazývají. Z názvu by měla být jasná alespoň kategie pokrmu - např. placky.Člověk pak něco hledá, dá to do vyhledavače. A co tam mám dát v tomto případě? Talíř, rudě, stop? Autoři dobrůtek, zamyslete se nad tím a popřejte i jiným tu potěchu z dobrého jídla!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web