Andaluzská játra

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • vepřová játra
    • paprika
    • rajčata
    • kečup - jemný
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata - zeleniny může být více a vše společně podusíme. Nakonec vmícháme trochu kečupu, osolíme a kdo má rád ostré, tak přidat pepř.
2
Příloha - chléb
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • XX
    XX |

    23. 4. 2013 18:43

    Pro Carmen, asi jsi byla ve Španělsku jen s Čedokem, já tam žil a z prasete žerou všechno. Játra se jedí se vším, co Vám chutná. Tak zalez a nedělej tu učitelku národů

  • sarka rudlova
    sarka rudlova |

    12. 10. 2011 15:11

    Je to jako lečo s játry. Pro mě osobně nic moc, není to jídlo, které by vyzvedlo chuť jater. Ale tím nechci říct, že by to nebylo k jídlu.

  • Poppy
    Poppy |

    27. 9. 2011 20:02

    No, já si udělám zítra drubeží :-) protože vepřové (játra nebo maso) moc nemusím, protože mi smrdí. A je úplně jedno jestli to byl samec, samice atd. Recept zní dobře, aspoň zužitkuju rajčata a papriky, kterých letos bohatě :-)

  • Alice
    Alice |

    9. 7. 2011 20:10

    v EU se ve většině případů prasata již nekastrují, porážejí se v nižší jatečné hmotnosti, než se to dělalo u nás, tzn před dosažením pohlavní dospělosti, tudíž "nesmrdí". Ale i u nás s nižší poptávkou po "tlustém" se poráží v nižší hmotnosti a předpokládá se , že i u nás se přestane kastrovat... TAkže pravda o "zápachu" samců asi bude na obou stranách. V cizině nekastrují, tzn. může se stát, že je maso cítit, u nás se selata do výkrmu kastrují, tzn. nesmrdí. Pokud se porazí kanec, maso se nekonzumuje...

  • Spanisch Vogel
    Spanisch Vogel |

    15. 5. 2011 13:29

    Nevíte ještě jak se to má se španělskými ptáčky?

  • Carmen
    Carmen |

    25. 4. 2011 15:49

    Tak po první: V Andaluzii (a ve Spanelsku) nikto nejí veprová játra. Po druhé: Tady se kecup pouzívá na ochucení, ne na varení! Po tretí: Játra (nikdy veprová) se nikdy nejí s chlebem, ale treba s rýzi nebo s brambúrkama.

  • karel
    karel |

    25. 1. 2011 08:21

    jestli jsou ty jídla tak dobrý jako tvoje čeština tak teda dobrou chuĎ :-D

  • karel
    karel |

    25. 1. 2011 08:18

    ve slově jíška se píše Š :-D

  • karel1968
    karel1968 |

    16. 1. 2011 11:43

    pro všechny rýpali " s rýží "

  • karel1968
    karel1968 |

    16. 1. 2011 11:41

    Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme,pak podlít vodou dle množství omáčky přidáme kremžskou hořčici a dusíme. Jak budou játra uvařená přidáme trochu vegety,majoránky a zahustíme bramborovým škrobem nebo jížkou,necháme přejít varem a podáváme z rýží. Nevím jestli už tento recept někde není ale takto je děláme my.

  • karel1968
    karel1968 |

    16. 1. 2011 11:29

    Chodíte vůbec mezi normální lidi,nebo máte nos nahoru a pokřivený názor na to co je dobré a co ne. Když vezmeme různé kultury tak vnitřnosti vždy byly uznávanější maso jak ten váš kvalitní BŮČEK. Aspoň prosím nikomu nevnucujte Váš názor, jediné co jte mohla sem podotknou je jestli je tento recept dobrý nebo jestli Játra děláte jinak. Myslím si že pro lidi co jedí Játra Váš názor je až urážející, poňevadž jako manažer v bance si rád společně s ředitelkou na dobré játra zajdu a o tom že by jsem si s dvojnásobným průměrným platem nemohl koupit tušný a nezdravý bůček? To asi ne. Jinak recept výborný. :-)

  • fdfd
    fdfd |

    15. 11. 2010 21:30

    fdfd

  • vyky
    vyky |

    9. 11. 2010 15:42

    nota kcholky nechádejte se,je to tady o žradle tak čo žraliste ten blivajs. 8-)

  • Anděla Notaková
    Anděla Notaková |

    17. 8. 2010 10:33

    Omlouvam se za chybu, nemelo tam byt zakaz chovu, ale zakaz prodeje z chovu na jatka. Jedna se hlavne o veprove maso.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    16. 8. 2010 21:57

    Pani, Andelko, mam stejne pochybnosti, ze je pani Antonie specialista na cokoli, mozna na odsuzovani ostatnich, co vi a umi vic, nez ona.

  • Anděla Notaková
    Anděla Notaková |

    16. 8. 2010 19:23

    Pani Antonia, podle vasich komentaru silne pochybuji, ze jste specialista prez potraviny. Vy a pani Andrea jste napsaly, ze zalezi na tom zda je maso ze samce nebo samice, coz je BLBOST!!! Zalezi jen na tom, zda je zvire vykastrovane. V zadnem obchode v EU vam neprodaji takove maso, za to je nejen obrovska pokuta, ale i zakaz chovu nebo u reznika zakaz prodeje masa. Nakonec kazdy si to muze zadat na Google a presvedcit se.

  • Antonia Kalabusínová
    Antonia Kalabusínová |

    16. 8. 2010 17:05

    P. Andela, není nutné se hned rozcilovat. Pracuji v necem, co v Ceskoslovensku se jmenovalo Státní potravinárská kontrola, jsem chemická inzenýrka - odbor potraviny - a jestli jsem neco napsala, tak jenom proto, ze v tom pracuji uz skoro 40 let! Predtím v Ceskoslovensku a ted v zahranicí. Takze klid a neurázet! Predpokládám, ze nikto se nesnazí psát blbosti (tak jste to nazvala..!!!)

  • Anděla Notaková
    Anděla Notaková |

    16. 8. 2010 11:27

    P.Antonia, to co tvrdite je naprosta blbost!!! Nevykastrovane samce jsou chovne, totiz o mnohem drazsi nez vykastrovane kusy na maso. Nikdo neporazi chovne zvire kvuli masu, ktere navic neni pozivatelne, navic prodavat ho levneji...tato problematika je mi blizka a divim se, ze ostatni vam takove komentare toleruji. Co se tyce vasich poznamek o pristehovalcu z Jizni Ameriky - i v te nejhudsi vesnice vam pripravi jidlo o ktere se vam nesnilo. Pouzivaji levne produkty, ale nikdy vam do jidla nedaji nepozivatelne maso. Nemluve o tom, ze jsou to vetsinou pastevci a o maso vi kolikrat vic nez prodavac. Nepiste BLUDY!!!

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    14. 8. 2010 20:02

    P. Andelo, mate naprostou pravdu, ze maso ktere uvadite, (tzn. z chovnych nekastrovanych samcu) se zde take vubec neprodava. Nejsem prave turista pod stanem, co ji pouze konzervy , takze si take davam pozor, co je na pultech kazdy den.

  • Antonia Kalabusínová
    Antonia Kalabusínová |

    14. 8. 2010 17:41

    P. Andela, je mi lúto, ale sa velmi mýlite. Problém je v tom, ze niektorý predavac Vás upozorní (obycajne sa jedná o známeho klienta) a iný nie...

  • Anděla Notaková
    Anděla Notaková |

    14. 8. 2010 17:31

    Maso je citit jen z porazeneho nevykastrovaneho samce! Takove maso se v obchodech neprodava! Ve statech EU uz vubec!

  • Antonia Kalabusínová
    Antonia Kalabusínová |

    14. 8. 2010 16:48

    P. Daniela, tesí ma, ze môj príspevok Vás pobavil. To znamená, ze poslúzil na nieco. Síce pre Vás nie, lebo ste nepochopili, o co ide. Keby ste tu zili, potom by ste mozno(?) pochopili, ale mám pocit, ze asi tiez nie. Ale k Vásmu "komentáru". Tie ostatné casti si kúpia tí, co na to majú. Stací sa len v niektorom obchode s mäsom spýtat, na co majú tie vnútornosti, ktoré tu predtým nikdy neboli a môzete sa dozvediet prícinu. Pretoze ja tu nezijem od vcera, zrejme sa dozviem viac, nez akýkolvek turista, co spí pod stanom a je konzervy dovezené z domu...!

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    13. 8. 2010 19:42

    Mila Antonie, vas komentar me pobavil. Kdyz myslite, ze pristehovalci z JIzni Ameriky konzumuji pouze veprova jatra a vnitrnosti , co potom delaji s tim zbytkem prasete, kdyz podle vas kvalitni maso vubec neznaji???Myslite, ze zbytek prasete vyhodi???? Zpracuji ho od usi po nozicky, stejne jako u nas na zabijacce. Take pisi ze zahranici a jedny z nejpopularnrjsich restauraci zde jsou mexicke a verte, ze umi vyborne varit a z velmi kvalitnich surovin. Nepovysujte se prosim na nekoho, kdo treba neprisel z nejbohatsich zemi a nedelejte z nich nekoho, kdo ji pouze podradne veci (podle Vas)... Vy jste sama asi ta podradne jatra take jedla, kdyz jste takova odbornice na zapach, ktery podle vas pri priprave vznika. Me se to nikdy nestalo, asi jste spatne upravovala... Recept jsem nezkosela, ale nevidim na nem nic zavadneho, naopak, pripada mi dobry.

  • Antonia Kalabusínová
    Antonia Kalabusínová |

    13. 8. 2010 18:13

    Musím zastat p. Andreu. Má pravdu v tom zápachu. Ja zijem v zahranicí a nie je ziadnou zvlástnostou, ze pri mäse je uvedené, ci je zo samca alebo zo samice. Je evidentné, ze pecen (játra) nemajú nic spolocné s mocom, ale problém je v tom, ze celé mäso je tým cítit. V Andalúzii (v celom Spanielsku) kupujú "vepřová játra" len pristahovalci z Juznej Ameriky, lebo je to najlacnejcie (najlevnejsí) mäso. Spanielska kuchyna toto mäso nepouzíva. Zacalo sa predávat, tak ako aj iné vnútornosti, az po dopyte týchto pristahovalcov, ktorí na lepsie mäso neboli zvyknutí a tiez ho ani nemôzu zaplatit.

  • Markéta Figurová
    Markéta Figurová |

    5. 11. 2009 12:19

    No nejde asi tak o vaření jako o funkci různých orgánů, játra vážně nemohou zapáchat od moči. V játrech se tvoří žluč...

  • dada
    dada |

    13. 10. 2007 10:52

    Milá Andrea, je to sprostý komentár dobrého receptu. Neviem akú pečienku/játra/ to opisuješ, ale tento orgán nemá s močou nič spoločné. To sú obličky/ledvinky/ ty toho asi o varení nevieš vôbec nič.

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    22. 3. 2007 23:09

    Výborné

  • Evča ŠINDELÁŘOVÁ
    Evča ŠINDELÁŘOVÁ |

    22. 3. 2007 19:13

    Vynikající jatýrka, při dochucení jsem použila sojovku,vegetu a trošku tabaska na zahuštění solamyl,výsledek boule za ušima.

  • Pavel
    Pavel |

    29. 1. 2007 22:25

    Díky za super recept. Rychlý a hlavně dobrý.

  • Andrea
    Andrea |

    31. 8. 2006 22:02

    Pravdepodobne originálny recept obsahuje baraniu pecienku (skopová játra). Bravcová (veprová) pecienka sa pouzíva menej kvôli svojej dost prenikavej chuti (závisí ci je od samca alebo samice). To sa ale pri nákupe nedá rozoznat, az pri príprave. Casto výrazne zapácha od mocu (samec).

  • Jana
    Jana |

    30. 8. 2006 10:33

    Takhle připravená játra jsou velmi chutná,já dávám kuřecí,ale vepřová budou taky dobrá.Ještě trošku zapráším moukou,ale jen málo.