Autor:

Andaluzská játra

30 minut PT0H30M
Snadné
Ingredience
Cibule  
Vepřová játra  
Paprika  
Rajčata  
Kečup - jemný  
Sůl  
Pepř mletý  
Olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Vepřové

Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme, můžeme trochu podlít vodou. Pak přidáme nakrájenou papriku a rajčata - zeleniny může být více a vše společně podusíme. Nakonec vmícháme trochu kečupu, osolíme a kdo má rád ostré, tak přidat pepř.
Příloha - chléb

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Bramborové knedlíky s jablky a skořicí Rychlé a chutné večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Andaluzská játra

Komentáře

  1. sarka rudlova   12.10.2011 | 15:11 | reagovat |

    Je to jako lečo s játry. Pro mě osobně nic moc, není to jídlo, které by vyzvedlo chuť jater. Ale tím nechci říct, že by to nebylo k jídlu.

  2. Poppy   27.09.2011 | 20:02 | reagovat |

    No, já si udělám zítra drubeží :-) protože vepřové (játra nebo maso) moc nemusím, protože mi smrdí. A je úplně jedno jestli to byl samec, samice atd. Recept zní dobře, aspoň zužitkuju rajčata a papriky, kterých letos bohatě :-)

  3. Alice   09.07.2011 | 20:10 | reagovat |

    v EU se ve většině případů prasata již nekastrují, porážejí se v nižší jatečné hmotnosti, než se to dělalo u nás, tzn před dosažením pohlavní dospělosti, tudíž "nesmrdí". Ale i u nás s nižší poptávkou po "tlustém" se poráží v nižší hmotnosti a předpokládá se , že i u nás se přestane kastrovat... TAkže pravda o "zápachu" samců asi bude na obou stranách. V cizině nekastrují, tzn. může se stát, že je maso cítit, u nás se selata do výkrmu kastrují, tzn. nesmrdí. Pokud se porazí kanec, maso se nekonzumuje...

  4. Carmen   25.04.2011 | 15:49 | reagovat |

    Tak po první:
    V Andaluzii (a ve Spanelsku) nikto nejí veprová játra.
    Po druhé:
    Tady se kecup pouzívá na ochucení, ne na varení!
    Po tretí:
    Játra (nikdy veprová) se nikdy nejí s chlebem, ale treba s rýzi nebo s brambúrkama.

    1. Spanisch Vogel   15.05.2011 | 13:29 | reagovat |

      Nevíte ještě jak se to má se španělskými ptáčky?

    2. XX   23.04.2013 | 18:43 | reagovat |

      Pro Carmen, asi jsi byla ve Španělsku jen s Čedokem, já tam žil a z prasete žerou všechno.
      Játra se jedí se vším, co Vám chutná.

      Tak zalez a nedělej tu učitelku národů

  5. karel1968   16.01.2011 | 11:41 | reagovat |

    Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájená vepřová játra, chvíli restujeme,pak podlít vodou dle množství omáčky přidáme kremžskou hořčici a dusíme. Jak budou játra uvařená přidáme trochu vegety,majoránky a zahustíme bramborovým škrobem nebo jížkou,necháme přejít varem a podáváme z rýží. Nevím jestli už tento recept někde není ale takto je děláme my.

    1. karel1968   16.01.2011 | 11:43 | reagovat |

      pro všechny rýpali " s rýží "

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web