Autor:

Alibušské kuře

Obtížné
Ingredience
Kuřecí maso
Kuřecí řízek
3 ks
Rýže
nejlépe jasmínová nebo celozrnná
100 g
Sůl  
Olej  
Koření na kuře  
Kari
nepálivé sladké
 
Pickle pálivé
nebo chilli - pokud chcete dosáhnout vyšší pálivosti a pikantnosti
 
Cibule  
Česnek
Žampiony  
Pórek  
Sladká smetana  
Růžičková kapusta
malých
10 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso omyjeme, naklepeme a vložíme do zapékací misky (nejlépe skleněné), kterou předem trochu vymažeme tukem. Přidáme rozdrcený česnek, kari koření a jen špetku koření na kuře. Pokapeme trochou pickle nebo chilli. Dáme zapéct.

Nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi dozlatova, poté přidáme omyté a na kolečka nakrájené žampiony. Promícháme a na vypnuté plotýnce necháme pod pokličkou tak 5 minut dusit.

Poté touto směsí pokryjeme zatím trochu opečená prsíčka, přidáme trochu pórku, zalijeme smetanou a necháme dále zapékat.

Uvaříme do měkka kapustičky, vidličkou se ujistíme kdy jsou již měkké a odstavíme.

Uvaříme rýži, doporučuji tímto způsobem: 200 g vody přivedeme do varu, přidáme 100 g rýže, zmírníme plamen a pod pokličkou cca 7-10 minut povaříme. Voda se vypaří a zbude jen rýže, která se maličko přidržuje dna. Nebo uvaříme rýži dle svého obvyklého způsobu.

Na talíř poklademe zapečená prsíčka, rýži a kapustičky, poté poléváme vzniklou omáčkou. Rýži nesolíme, aby vynikla její chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
4
2 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 4 (hodnoceno 3x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Alibušské kuře

Komentáře

  1. Gábina H   27.06.2007 | 14:39 | reagovat | závadný

    Opravdu stačí vařit rýži jen 10 minut? Já vždycky vařím 20 minut. Na hrnek rýže dám 1,5 hrnku vody.

  2. Anonym   31.03.2006 | 17:56 | reagovat | závadný

    Díky za recept.No celkem fajn pro začínající kuchaře,ale jinak nic moc.Gourmet by to asi nepozřel-ledaže by měl hlad jak vlk.Musím uznat, že to je celkem bez práce-tzv. šup s tím do trouby.Tučné to je dost-smetana,koření tomu dá trošku říz,ale jinak to je "hatlapatla"ani ryba ani rak-díky curry s česnekem přeražené smetanou.Rýži doporučuji přeci jen trošinku osolit. Jinak je pokrm celkem suchý,pokud ho nezalijete asi půl litrem té smetany.Ale stejně díky za inspiraci-napadlo mě totiž udělat tu "omáčku" zvlášť klasicky a nenechat ji vysrážet při pečení.Curry rozhodně vynechám.

  3. Zuzana Mačková   23.04.2005 | 13:59 | reagovat | závadný

    Bála jsem se přílohy rýře, že nebude dobrá ale patří k tomu receptu a je skvělá. Moc nám to chutnalo. Strašně zvláštní chuť. Zase trochu něco jiného. Doporučuji!

  4. Anonym   01.03.2005 | 22:28 | reagovat | závadný

    dobre

  5. Katerina Lempelova   25.02.2005 | 16:08 | reagovat | závadný

    Tak tohle papanicko je opravdu bez chyby vsichni sme si na tom moooc pochutnali super recept

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web