Autor:

Alenčina šílená polévka

Střední
Ingredience
Voda 1 l
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Zeleninová směs 1 hrst
Citronová šťáva
(z půlky citronu)
1 ks
Vinný ocet 1 lžíce
Rýže 1 hrst
Vločky 1 hrst
Koření - Divočina 1 lžička
Oregáno  lžička
Bazalka  lžička
Majoránka  lžička
Mletá paprika 2 lžička
Chilli 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Česnek
několik
 
Rajský protlak 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.

Vaříme dokud není rýže měkká. Jakmile rýže změkne, přidáme mraženou zeleninu. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Nakonec polévku dochutíme vinným octem, štávou z citrónu, sojovou a worchestrovou omáčkou. Popřípadě ještě osolíme.

Také do polévky můžeme spolu s mraženou zeleninou přidat nakrájené rajčátko.

Tato polévka je opravdu šílená. Chutná totiž jenom mně. Miluju kombinaci ostrého, kyselého a kořeněného, což tato polévka 100% splňuje. Je také velmi rychlá a dietní. Nedoporučuju vařit celé rodině k nedělnímu obědu, to by vás asi hnali. Ale pro zajímavost to někdo zkusit můžete a když tak pak napište jaká byla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2-
3.67 12 5 1
Reklama
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Alenčina šílená polévka

Komentáře

  1. sissy   20.01.2012 | 18:12 | reagovat |

    Tak jsem vyzkoušela a docela nám chutnala,mne tedy více jak příteli.Řekla bych,že by byla nejvhodnější mém případě v době kolem menses,to mívám takto šílené chutě a určitě by mi je uspokojila.Tak to pak někdy vyzkouším Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. :D

  2. anna   06.04.2011 | 8:15 | reagovat |

    Hehe:) Zajimave, jak se hodne lidi v komentarich sklebi. Neco podobneho se vari od Maroka po Afghanistan, akorat se do toho pridava malinko jine koreni, podle toho, na co jsou v dane zemi zvykli. Nekde vice rimskeho kminu, nekde vice koriandru, vetsinou zadna majoranka - ta je nase ceska, takze proc v Alencine variante ne, ze:)

    Experimentum zdar ;-)

  3. Dáša Knotková   25.01.2010 | 1:37 | reagovat |

    tak si říkám.. Že záleží spíš na tom, jestli tu polévku dokáže člověk dobrou uvařit, a ne, jaké jsou ingredience.. Ale nezkoušela jsem to, jsem tu dneska poprvé.

  4. marie mateju   12.06.2009 | 20:59 | reagovat |

    to mě by chutnalo,fakt mám někdy ujetý chutě.

  5. Jana Kutačová   12.06.2009 | 19:36 | reagovat |

    Připomíná mi to vaření pejska a kočičky,když dělali dort:o)Nicméně jsem nezkoušela,nemohu hodnotit.o))

1 2 3 Další

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web