Autor:

Alenčina šílená polévka

Střední
Ingredience
Voda 1 l
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Zeleninová směs 1 hrst
Citronová šťáva
(z půlky citronu)
1 ks
Vinný ocet 1 lžíce
Rýže 1 hrst
Vločky 1 hrst
Koření - Divočina 1 lžička
Oregáno  lžička
Bazalka  lžička
Majoránka  lžička
Mletá paprika 2 lžička
Chilli 1 lžička
Sojová omáčka 1 lžíce
Worcestrová omáčka 1 lžíce
Česnek
několik
 
Rajský protlak 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.

Vaříme dokud není rýže měkká. Jakmile rýže změkne, přidáme mraženou zeleninu. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Nakonec polévku dochutíme vinným octem, štávou z citrónu, sojovou a worchestrovou omáčkou. Popřípadě ještě osolíme.

Také do polévky můžeme spolu s mraženou zeleninou přidat nakrájené rajčátko.

Tato polévka je opravdu šílená. Chutná totiž jenom mně. Miluju kombinaci ostrého, kyselého a kořeněného, což tato polévka 100% splňuje. Je také velmi rychlá a dietní. Nedoporučuju vařit celé rodině k nedělnímu obědu, to by vás asi hnali. Ale pro zajímavost to někdo zkusit můžete a když tak pak napište jaká byla.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2-
3.67 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 12x)
Reklama
Snídaňová kaše z quinoy Vykutálená čtveřice: Znáte jáhly, kuskus, quinou a bulgur? Články z

Komentáře k receptu: Alenčina šílená polévka

Komentáře

  1. sissy   20.01.2012 | 18:12 | reagovat | závadný

    Tak jsem vyzkoušela a docela nám chutnala,mne tedy více jak příteli.Řekla bych,že by byla nejvhodnější mém případě v době kolem menses,to mívám takto šílené chutě a určitě by mi je uspokojila.Tak to pak někdy vyzkouším Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. :D

  2. anna   06.04.2011 | 8:15 | reagovat | závadný

    Hehe:) Zajimave, jak se hodne lidi v komentarich sklebi. Neco podobneho se vari od Maroka po Afghanistan, akorat se do toho pridava malinko jine koreni, podle toho, na co jsou v dane zemi zvykli. Nekde vice rimskeho kminu, nekde vice koriandru, vetsinou zadna majoranka - ta je nase ceska, takze proc v Alencine variante ne, ze:)

    Experimentum zdar ;-)

  3. Dáša Knotková   25.01.2010 | 1:37 | reagovat | závadný

    tak si říkám.. Že záleží spíš na tom, jestli tu polévku dokáže člověk dobrou uvařit, a ne, jaké jsou ingredience.. Ale nezkoušela jsem to, jsem tu dneska poprvé.

  4. marie mateju   12.06.2009 | 20:59 | reagovat | závadný

    to mě by chutnalo,fakt mám někdy ujetý chutě.

  5. Jana Kutačová   12.06.2009 | 19:36 | reagovat | závadný

    Připomíná mi to vaření pejska a kočičky,když dělali dort:o)Nicméně jsem nezkoušela,nemohu hodnotit.o))

1 2 3 Další

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web