Milované bábovky mohou být překvapivě svěží díky ovoci a citronové kůře. Ředitelka Gourmet Academy, pražské školy vaření, Martina Muldoon už má receptů pořádnou sbírku a vozí si na ně z USA zajímavé formy. Naučte se jeden ze tří receptů, které si oblíbila celá její rodina!
Martina svou lásku i zkušenosti okolo bábovek předala svým dcerám Sarah a Lauren, které patří mezi nadšené účastníky kurzů vaření. Naučila je nejen všechny triky pro dokonalé bábovky, ale také to, že ani tanečnice si je nemusejí odpírat, protože co si kdo upeče, má si také umět vychutnat. Zvlášť když je aktivní tak, jako celá tato rodina.
Jak na dokonalou bábovku hned napoprvé?
Pro začátečníky je vhodná jednoduchá forma s co nejhladšími rohy. V pohodě lze použít i složitý tvar formy, hlavně když je pečlivě vymazaná (můžete použít i máslo ve spreji) a vysypaná moukou.
V Americe bábovku ještě polévají polevou z cukru a javorového sirupu, nám se ale i bez toho zdála dostatečně sladká. Nejlepší na této bábovce je zapečená drobenka a příjemně nakyslá chuť čerstvých brusinek.
Tvaroh je skvělá ingredience, která dodá bábovce na vláčnosti. Pokud se vyhýbáte suchým moučníkům a chcete návštěvě naservírovat lahodnou bábovku, je tvarohovo-jablečná tou správnou volbou.
Borůvky, citron a cukrová poleva posunou jinak obyčejnou bábovku o level výš. Důležitý je dostatek času na každý krok, od pečení samotného těsta po vyšlehání polevy. Výsledek je dokonalý!
Drobenka v bábovce? Zdánlivě jednoduchý trik, který dodá bábovce na křupavosti a společně s nakyslými brusinkami si ji oblíbí i ti, kteří sladkému jinak neholdují.