Citronovoborůvková bábovka

Hodnocení:

Moje:

20 minut
1
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citronová šťáva
  • Těsto
    • 360
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 250
      g máslo
    • 200
      g třtinový cukr
    • 100
      g cukr krupice
    • 1,5
      lžička vanilkový extrakt
    • 4
      ks vejce
    • 240
      g zakysaná smetana
    • 2
      hrnek borůvky Kanadské
    • 1
      ks citronová kůra
    • máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravte polevu. Moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a v ledničce nechte trochu ztuhnout. Z mouky prozatím odložte stranou 1 lžíci. Mouku prosejte s práškem do pečiva a špetkou soli.
2
V druhé míse utřete máslo s cukry, vanilkový extrakt, pak zašlehejte jedno vejce po druhém. Střídavě přidávejte suchou směs a zakysanou smetanu. Borůvky promíchejte s odloženou lžící mouky a jemně nastrouhanou citronovou kůrou a velmi zlehka vmíchejte do těsta. Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
3
Naplňte ji těstem a pečte v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova, asi 60–65 minut.
4
Nechte ji vystydnout, ozdobte polevou, zbývajícími borůvkami a čerstvou mátou.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.