Pizza z polenty - zdravě

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g polenta používám instantní kukuřičnou polentu
    • 500
      ml voda
    • sůl
  • omáčka
    • 5
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      balení rajský protlak 140 g
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej na smažení
    • 1
      balení sýr množství i druh podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V osoleném půllitru vody uvaříme polentu (krupici) na opravdu hustou kaši, dáme na vodou vylitý (vymazaný) plech (používám formu na koláč) a necháme úplně vychladnout.
2
Na omáčku: na trošce oleje osmahneme cibulku, přidáme na plátky pokrájený česnek, přidáme na kostky nakrájená rajčata, protlak, osolíme, opepříme, přidáme bazalku, oregano. Do prázdné plechovky od protlaku nalijeme vodu a omáčku podlijeme. Za občasného míchání vaříme cca 10 minut. Hotovou omáčku nalijeme na vychladlé těsto.
3
Můžeme poklást šunkou, salámem, kukuřicí - jakoukoliv zeleninou, co máte rádi, posypeme sýrem a dáme péct do trouby na cca 15 minut (dokud se sýr pořádně nerozpustí).
4
Já používám do omáčky ještě špetku Pizza koření a strouhaný sýr ještě posypu trochou bazalky.

Komentáře k receptu

  • M + J
    M + J |

    31. 10. 2012 20:15

    Vypadá výborně! Musím brzy vyzkoušet. :-) Zatím jsme polentu baštily jen jako přílohu k zelenině -spíš tak přírodně a moc jsme si pochutnaly.