494/677/4-puf.png

Sladká bábovka: Tvarohová, s ovocem i drobenkou

21.03.2017 | F.O.O.D. | Gourmet

Milované bábovky mohou být překvapivě svěží díky ovoci a citronové kůře. Ředitelka Gourmet Academy, pražské školy vaření, Martina Muldoon už má receptů pořádnou sbírku a vozí si na ně z USA zajímavé formy. Naučte se jeden ze tří receptů, které si oblíbila celá její rodina!

Martina svou lásku i zkušenosti okolo bábovek předala svým dcerám Sarah a Lauren, které patří mezi nadšené účastníky kurzů vaření. Naučila je nejen všechny triky pro dokonalé bábovky, ale také to, že ani tanečnice si je nemusejí odpírat, protože co si kdo upeče, má si také umět vychutnat. Zvlášť když je aktivní tak, jako celá tato rodina.

Jak na dokonalou bábovku hned napoprvé?

Pro začátečníky je vhodná jednoduchá forma s co nejhladšími rohy. V pohodě lze použít i složitý tvar formy, hlavně když je pečlivě vymazaná (můžete použít i máslo ve spreji) a vysypaná moukou.

V Americe bábovku ještě polévají polevou z cukru a javorového sirupu, nám se ale i bez toho zdála dostatečně sladká. Nejlepší na této bábovce je zapečená drobenka a příjemně nakyslá chuť čerstvých brusinek.

Tvarohovo-jablečná bábovka

Tvaroh je skvělá ingredience, která dodá bábovce na vláčnosti. Pokud se vyhýbáte suchým moučníkům a chcete návštěvě naservírovat lahodnou bábovku, je tvarohovo-jablečná tou správnou volbou.

Citronovo-borůvková bábovka

Borůvky, citron a cukrová poleva posunou jinak obyčejnou bábovku o level výš. Důležitý je dostatek času na každý krok, od pečení samotného těsta po vyšlehání polevy. Výsledek je dokonalý!

Brusinková bábovka s drobenkou

Drobenka v bábovce? Zdánlivě jednoduchý trik, který dodá bábovce na křupavosti a společně s nakyslými brusinkami si ji oblíbí i ti, kteří sladkému jinak neholdují.

Fotogalerie

483/677/4-4_efeb8345.png 487/677/4-4_efeb8428.png 491/677/4-4_efeb8521.png 495/677/4-puf.png
Vytisknout

Diskuse ke článku

V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přidat kometář Všechny komentáře

Další články z rubriky

6 tipů, jak připravit originální Pho

25.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Oblíbený vietnamský vývar s plochými rýžovými nudlemi, které mají stejný název jako polévka. Takže pokud uvidíte další alternativy vietnamských polévek, jejichž název obsahuje Pho, znamená to, že se můžete těšit na tyto rýžové nudle. Vietnamská kuchyně září krásnou zelenou barvou díky koriandru a jiným bylinkám, které k ní neodmyslitelně patří.

Moučník pro začátečníky: Závin z listového i kynutého těsta

23.03.2017 | Redakce | Rubrika: Gourmet

Nenahraditelný štrúdl neboli závin může mít mnoho podob. Naše nejoblíbenější je sladká klasika s jablky a moučkovým cukrem, který se lepí na prsty, ale neméně skvělá je i zdravější varianta ze špaldové mouky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web