Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až...
více o Jemné jablkovo-květové želé
Máslo nakrájejte na kostky a utřete do pěny spolu s cukrem, nejlépe v robotu s plochým šlehačem. Zašlehejte žloutek a špetku soli a poté již jen...
více o Máslové sušenky s jedlými květy
Měkké máslo smícháme s nasekanými nebo sušenými jedlými květy, nasekanou mátou, citronovou kůrou a trochou soli a necháme ztuhnout v lednici v misce...
více o Bylinkové máslo s jedlými květy a mátou
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru...
více o Bezinkový džem (rosol) - květový
Připravíme těsto, v mezičase kynutí (cca 1,5 hod) připravíme ořechovou směs - mleté ořechy s cukrem svaříme s mlékem až vznikne hustá kaše, necháme...
více o Ořechový květ / koláč