Také znám pouze s vínem. Beru recepty po internetu, nejčastěji odsud, pak z vareni.cz nebo blog.fondue-sady.cz/fondue-recepty
Jestli, ale můžu doporučit, ..třeba sýrové se dělá dobře i tak, pokud se budeme bavit o českém sýru, že necháme vařit smetanu, přidáme špetku muškátu, nivu (nebo jiný sýr) česnek a efekt je velmi zdařilý.
díky díky. Ale ono to asi moc nepomůže. Řekne akorát nějaký sýr který se u nás nedá skoro sehnat a tím mi moc nepomůže :) Našla jsem nějaké recepty kde není víno ale smetana, tak to si myslím že je lepší. Já mám ráda téměř všechny sýry, ale víno ráda nemám, ačkoli jej na večeři jednou za čas použiji ale moc to nemusím. Takže mě tam spíš vadí tato chuť, chuť toho vína a třešňovice.
Hmmmm tak to nevím. Možná je to tím, že ti prostě fondue nechutná (já se strašně těšila, až poprvé ochutnám suši a přesto, že ryby i rýži miluji, tak jsem byla zklamaná...). Nebo možná zkusit nějaký výraznější sýr a sladší víno? Nevím, já sama sladká vína ráda nemám... Zkusím se Wiliama (to je ten Švýcar, co mám od něho recept) zeptat, přesně jaký sýr a jaké víno na to používá. Kdykoli přijede k nám, tak přiveze spešl sýr i víno a fondue si děláme (a chutná nám všem...) Zkusím se zeptat a napíšu ti pak, ju?
ano ano, přesně tento recept jsem našla téměř všude. Víno a třešňovice... opravdu mi to takto hrozně nechutná, je to kyselé kyselé kyselé, a ještě je tam víc cítit to víno než ten sýr.
No já znám fondue JEDINĚ s vínem. A nikdy jsem neslyšela o přidávání citr. šťávy. Pokud chceš zkusit - a recept mám přímo ze Švýcerska - tak mám recept tady: http://rodina.cz/scripts/recepty/mujrecept.ASP?id=2278&from_fid=282&from_kid=0
Dobrý den, před rokem jsem si moc přála set na fondue. Dostala jsem k němu i nějaký polotovar na sýrové fondue. Podle návodu jsem udělala vše co jsem měla, a směs byla odporná. Koupila jsem si potom nějakou jinou a byla opět hnusná. Koukám tedy na internet na recepty a už to chápu, buď se tam dávalo bílé víno nebo citrónová šťáva. Směs byla potom opravdu divná, kyselá a hrozně mi nechutnala - a to mám sýr moc ráda. Tak nevím co dělat, máte nějaký ověřený recept na sýrové fondue které nejsou kyselé, ve kterých si prostě užiji dobrý rozpuštěný sýr? Děkuji