Dezerty jako z cukrárny: 6 receptů z odpalovaného těsta
Redakce
|
10. 2. 2017
Gourmet
Věnečky, větrníky, sněhové bochánky i profiterolky. Sladké dezerty, které známe z cukrárny a které mají jedno společné - jsou z odpalovaného těsta. Naučte se je připravovat sami!
Cukrová poleva a žloutkovo-karamelový krém, to jsou větrníky tak, jak je milujeme. Příprava vyžaduje cit a rychlost, aby se odpalované těsto nepřipálilo. S trochou trpělivosti je zvládnete jako profesionál.
Pocukrované bochánky se dokonale vyjímají na narozeninových oslavách a slavnostních příležitostech. Stejně jako profiterolky, i bochánky můžete vyskládat na sebe do tvaru pyramidy.
Vyhlášený francouzský dezert podle redakce časopisu F.O.O.D., který zvládnete raz dva. Odpalované těsto je potřeba pečlivě hlídat a následně s ním rychle pracovat, aby se upeklo do požadovaného tvaru a struktury. Poté už stačí přelít čokoládou a éclairs slepit dohromady.
Věnečky jsou jedním ze tří nejprodávanějších zákusků v cukrárnách (společně s kremrolí a větrníkem). Jejich domácí příprava je snadnější, než si myslíte, a pokud chcete chuť krému o maličko vylepšit, nebojte se experimentovat s ovocnou či pistáciovou cukrářskou pastou.