509
V míse smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme vodu, vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho rozdělíme na dvanáct stejně... více o Bulky s Goudou podle Ládi Hrušky
Do hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu na gnocchi nebo těstoviny (kdo jak chce) a dle návodu během přípravy "omáčky" uvaříme. Na pánvi rozpustíme... více o Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari
Avokádo rozpůlíme a vyndáme pecku, v ruce půlku avokáda nařežeme rovně a na strany, aby nám vznikly kostičky a polévkovou lžící vybereme do mísy.... více o Mexický předkrm Guacamole
Rajčata, papriku a chilli papričky nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek najemno a vložíme do mísy. Přidáme nasekaný koriandr, olivový olej a štávu z... více o Mexický salát Pico de Gallo
Cibuli pokrájíme na drobno a na jemně pokrájeném špeku s troškou oleje jí osmažíme dorůžova. Pak přidáme pokrájené maso na kostky, které jsme osolili... více o Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného. Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte... více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule. Pak přidáme na kostky pokrájené, osolené a opepřené maso. Pokud zvolíme maso kuřecí či krůtí,... více o Guláš s hráškem
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme... více o Anglická gulášová polévka
Kuřecí prso nakrájejte na rovnoměrné, ne moc tlusté plátky a lehce osolte. Slaninu nakrájejte na kousky a opečte na pánvi, dejte stranou, ale tuk... více o Alfredo zapečené gnocchi
Vepřové maso si nakrájíme na kostky, řádně osolíme, opepříme, zakápneme olejem, promícháme v misce a připravíme si cibuli. Nakrájíme nadrobno. Cibuli... více o Vepřový gulášek z kýty
Směs na topinky, toasty, pečivo...: Na oleji osmažíme dosklovata pokrájenou velkou cibuli (nebo dvě menší). Přidáme drobně pokrájenou slaninu,... více o Jednoduchá směs / guláš z václavek (hlívy, bedel)
Nejprve si svaříme cca 20 minut nálev na naložení masa z vody a koření. Po uvaření nálev osolíme a necháme vychladnout. Poté do něj maso celé ponoříme... více o Kančí guláš - staročeský
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího... více o Broumovský guláš
Do pekáčku naskládejte všechny ingredience kromě fety, zakápněte olivovým olejem a důkladně promíchejte. Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180... více o Olivy s ginem
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí, krůtí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí. Na sádle s... více o Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Vepřové plátky libovější krkovičky (nebo kýty, plece, karé) po stranách nakrojíme, aby se nám při smažení nekroutily. Z obou stran osolíme, opepříme,... více o Gazdovské paprikové plátky s houbami
Chystáme den předem: Sójové kostky zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Tím z části zbavíme maso sójové a moučné chuti. Vodu vylejeme, napustíme... více o Veganský guláš
Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Dýně rozřízněte napůl a vydlabejte semínka i jejich okolí, vytvoříte široké mističky.... více o Pečená dýně s quinoou a gorgonzolou
Mléko, kurkumu, javorový sirup nebo med, zázvor a malou špetičku pepře rozmixujeme v mixéru do jemné konzistence. Poté v hrnci nápoj prohřejeme a... více o Golden milk neboli Turmeric latte
Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek nasekejte. V kastrole rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli do zesklovatění, asi 4 minuty. Přidejte česnek a... více o Šněci z listového těsta se špenátem a goudou
Slaninu nakrájejte na malé kousky, cibuli na klínky. Rozehřejte pánev a začněte opékat slaninu, je-li málo tučná, přidejte lžíci oleje, vsypte cibuli... více o Salát little gem se slaninou a parmazánem
V míse smíchejte mouku, krupici, cukr, skořici a sůl. Postupně přidávejte změklé máslo, nakonec vmíchejte podmáslí. Míchejte, dokud se vše společně... více o Švestková galetka
Slaninu nakrájejte na kostičky, orestujte na pánvi a poté přemístěte do hrnce. Vepřové maso nakrájejte na zhruba centimetrové kostičky, rozpalte pánev... více o Gulášová polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno. Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky. Pak maso promícháme v misce s pepřem a kmínem. Na sádle osmažíme cibuli do růžova.... více o Bramborový guláš s fazolemi a hovězím masem
Začněte těstem. Mouku promíchejte se solí a pepřem, do směsi nahrubo nastrouhejte máslo a prsty udělejte drobenku. Přilijte vodu a vymíchejte pevné... více o Zeleninová galetka
Cibuli nakrájíme jet na půlměsíčky maso na kostky. Trochu cibule si odložíme na finální posypání. V takovém hrnci na sádle osmažíme do hněda. Přidáme... více o Hovězí guláš
Bagetu pokrájejte našikmo na tenčí plátky, každý krajíc potřete olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C... více o Toasty s hruškami a gorgonzolou
V míse smíchejte obě mouky, lístky tymiánu a sůl. Přidejte na kousky nakrájené máslo, 3 lžíce ledové vody a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do... více o Galetka s batáty a kozím sýrem
Vejce prošlehejte v misce se dvěma lžícemi sójové omáčky, dvěma lžícemi studené vody a škrobem. Nakonec přimíchejte asi dvě lžíce na jemno nakrájené... více o Nasi Goreng - indonéská smažená rýže
Gnocchi uvařte dle návodu. Pánev se směsí sundejte z plamene, vmíchejte bylinky, smetanu a uvařené gnocchi. Do dvou pečících misek (nebo jedné velké)... více o Zapečené gnocchi s rajčaty
Mrkve očistěte. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte mrkve a restujte 5 minut, osolte je a opepřete. Mrkve zalijte džusem, přidejte med a 15 minut... více o Glazované barevné mrkve
Chilli papričky nasekejte, zázvor nastrouhejte, česnek rozdrťte a smíchejte s ostatními surovinami na marinádu. Bůček nasolte ze všech stran a ponořte... více o Glazovaný vepřový bok
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na oleji nebo másle dosklovata. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky nebo kostky, které přidáme k cibuli, osolíme a... více o Kuřecí guláš s fazolkami
Brambory pečlivě umyjte a pokrájejte na menší měsíčky, kapie očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta, stejně tak cuketu, cibuli nakrájejte na... více o Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Krkovičku vykostěte a nakrájejte asi na 2cm kostky. Stejně pokrájejte i lalok a vnitřnosti. Na sádle dozlatova osmažte drobně nakrájenou cibuli,... více o Zabijačkový guláš
Mandlovou mouku spolu s moučkovým cukrem dobře promíchejte tak, aby směs byla co nejjemnější. Pak ji prosejte přes jemné síto, abyste získali opravdu... více o Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Rozpusťte sádlo, přidejte cibuli a restujte dozlatova. Přidejte maso nakrájené na větší kostky, orestujte z obou stran, přidejte kmín, nové koření,... více o Segedínský guláš z chytrého hrnce
Uděláme těsto den předem. Do misky s polohrubou moukou přidáme osolenou horkou vodu a dobře zamícháme. Až bude těsto hotové, tak to zabalíme... více o Domácí Gjóza (taštičky)
Papriky a cibuli očistěte a spolu s okurkou a rajčaty pokrájejte na větší kusy. Od každého druhu zeleniny si trochu odložte a pokrájejte nadrobno,... více o Gazpacho
Kuřecí prso potřete olejem, opepřete a zasypejte mletou paprikou. Maso zprudka opečte na pořádně rozehřáté pánvi z obou stran, z každé asi 2 minuty.... více o Smažená rýže Nasi Goreng
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso a dále smažíme a mícháme do jeho rozdrobení. Osolíme, opepříme, přidáme... více o Gulášová polévka se zelím
Do mísy robotu dejte mouku, sůl, tymián, na kousky pokrájené máslo a zakysanou smetanu, pomocí háku v míse umíchejte drobenku. Postupně přidávejte... více o Galetka se zeleninou
Rajčata nakrájejte, okurku oloupejte a také nakrájejte na kousky, stejně tak papriky, cibuli, česnek, pečivo a bylinky. Osolte, přidejte ocet a... více o Polévka Gazpacho
Oloupaný a vydlabaný patizon nakrájíme na kostičky. Cibuli jemně pokrájíme a osmažíme na sádle (oleji) dozlatova. Přidáme pokrájenou uzeninu nebo... více o Gulášová polévka z patizonu
Maso pokrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova, přidáme připravené kostky masa, které za občasného... více o Vepřový guláš s mrkví
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. Z rajčat vykrojte středy se semínky a nakrájejte je na kousky. Cibuli nasekejte najemno, chilli papričky zbavte... více o Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí
Avokáda rozpulte a vyjměte pecku. Dužninu vydlabete lžící do mísy. Rozmělněte ji klidně šťouchadlem na brambory, pak promíchejte s limetovou šťávou.... více o Guacamole
Předehřejte troubu na teplotu 230 ° C. Vložte hovězí kosti do pekáče a pečte v troubě asi 75 minut, dokud nebudou zcela upečené a dozlatova. Mezitím... více o Demi glace
Nakrájejte čokoládu na menší kousky a vložte do misky. Zahřejte smetanu k bodu varu a zalijte s ní čokoládu. Nechte 5 minut odstát. Pomalu míchejte ... více o Ganache do koblih nebo dortů
Květák rozeberte na malé růžičky. Brambory nakrájejte na kousky, cibuli na tenká půlkolečka a chilli papričku najemno, zázvor nastrouhejte. V kastrolu... více o Aloo gobi
Oblíbili jste si čerstvý ananas? Pak zpozorněte! Celý článek
Také se vám často stane, že jakmile začnete grilovat a položíte první kousky masa na sotva… Celý článek
Česnek k české kuchyni patří, při vaření ho používáme téměř denně, skvělý je i do pomazánek,… Celý článek
Nemáte-li zrovna doma sójovou omáčku, můžete smíchat trochu tekutého maggi se suchým sherry.… Celý článek
Pokud se chystáte připravovat masové fondue, určitě využijete tenhle praktický tip. Báječnou… Celý článek
Ždímáte si citron jen do čaje nebo citronády? Pak vás možná překvapí, že šťáva z něj dokáže… Celý článek
Špejle na grilování před používáním namočíme minimálně na 1/2 hodiny do vody. Pak se nespálí.… Celý článek
Pečené kuře je klasika, kterou má každá rád. Navíc je úžasně variabilní. Vynikající je s… Celý článek
Máte doma větší množství česneku a přemýšlíte, jak ho správně usušit a uskladnit, aby vydržel… Celý článek